info@traineepoolmra.nl

Veelgestelde vragen

Ik ben langer dan 2 jaar afgestudeerd. Kan ik alsnog solliciteren op het traineeship?
Wij hanteren de vereiste dat een trainee niet langer dan twee jaar afgestudeerd mag zijn. Dit betekent dat je alleen wordt toegelaten als je bent afgestudeerd in de periode tussen 8 mei 2021 en 8 mei 2023. Dit heeft te maken met de werk- en levenservaring die van invloed is op de groepsdynamiek. Het traineeship is bedoeld om pas afgestudeerde starters, met weinig tot geen ervaring op de arbeidsmarkt, de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Voldoe je niet aan dit vereiste? Op de vacaturesites van de deelnemende organisaties worden vaak interessante (junior)functies aangeboden passend bij jouw ervaring.

Hoe word ik gematcht aan een organisatie?
Ben jij onze nieuwe MRA trainee? Wij matchen jouw unieke talenten aan een passende organisatie. Zodra je gematcht bent, ga je samen met jouw (moeder)organisatie op zoek naar een passende startopdracht.

Hoe schrijf ik mijn motivatiebrief? 
Je solliciteert op het traineeship Metropoolregio Amsterdam en schrijft je motivatiebrief door de onderstaande vragen te beantwoorden:

  1. Vertel ons hoe je met jouw unieke kennis en talenten een van de uitdagingen van de regio wilt oplossen?
  2. Laat ons weten hoe jij zou willen bijdragen aan een inclusievere werkcultuur in de regio?
  3. Wat wil jij leren in het traineeprogramma?

Nederlands is niet mijn moedertaal. Kom ik in aanmerking voor het traineeship?
Voor het traineeship MRA is het nodig dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Zowel in woord als in geschrift. Ook de verschillende onderdelen in de sollicitatieprocedure, zoals de groepsassesment worden in het Nederlands gevoerd.

Ik ben niet beschikbaar op een van datums van de sollicitatieprocedure. Wat nu?
Indien je niet beschikbaar bent op een van de datums van de sollicitatieprocedure, hoort Publiek Netwerk dit graag van jou. Vermeld dit bij je sollicitatie en dan kijken wij of er eventuele andere mogelijkheden zijn.

Ik ben nog niet afgestudeerd. Kan ik toch solliciteren?
Je kan solliciteren indien je nog niet afgestudeerd bent. Wel dien je uiterlijk 8 mei 2023 je diploma op zak te hebben.

Kom ik met mijn studie in aanmerking voor het traineeprogramma?
Het antwoord daarop is ja. Wij zijn op zoek naar trainees met een generiek profiel. Het belangrijkste is dat je een afgeronde hbo of wo diploma hebt.

Er staat dat het een dienstverband van 36 uur is. Kan daarvan worden afgeweken?
Nee, met oog op het programma dat een combinatie is van opdrachten en ontwikkeling is 36 uur een vaststaand dienstverband.

Heb ik zicht op een vaste baan na het afronden van het traineeprogramma?
Het traineeship biedt een mooi begin voor een carrière bij de metropoolregio Amsterdam. We kunnen vooraf geen baangarantie geven. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van 2 jaar. Na afronding van de twee jaar als trainee kijken we samen naar interne mogelijkheden. De deelnemende organisaties hebben de intentie om opgeleid talent te behouden. En de praktijk leert dat 90% van de trainees instromen bij een van de deelnemende organisaties, na het traineeship.

Heeft het traineeship MRA een inclusiebeleid betreffende aanname van trainees?
Wij selecteren op talent en willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze regio. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Hoe ziet het traineeship eruit in tijden van Covid?
Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit kan invloed hebben op de manier hoe wij het traineeship organiseren. Op dit moment zijn er geen maatregelen.