info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

J&D selecteert jou voor de Traineepool MRA

De selectie van de trainees voor de Metropoolregio Amsterdam voeren we vlot uit, om zowel jou als kandidaat-trainee als de organisaties die jou graag als trainee willen niet te lang in onzekerheid te laten. De selectie moet tegelijkertijd wel zorgvuldig gebeuren. Daarom voeren wij verschil-lende stappen in het selectieproces uit. Dit betekent dat de procedure strak gepland is. Hieronder geven we de selectiestappen met het tijdspad in de procedure weer. Hiervan kan niet afgeweken worden; het is dan ook belangrijk dat je, voordat je solliciteert, controleert of je binnen dit tijdspad beschikbaar bent voor de selectiestappen. Wanneer je dat niet bent, is dat zonde van jouw en onze tijd, dan kun je namelijk niet meedoen aan de volledige procedure waardoor je niet in aanmerking komt voor de eindselectie.

Stap 1: Online sollicitatie – van 5 tot 25 januari kon je via een link op deze website jouw online sollicitatie invullen. Op 25 januari om 24.00 uur verliep de sollicitatietermijn en je kunt niet meer solliciteren. Indien je gesolliciteerd hebt, zul je tussen 26 en 29 januari bericht krijgen of je al dan niet geselecteerd bent voor de volgende selectiestap. Wanneer je niet aan de eisen ten aanzien van opleiding of afstudeerdatum voldoet, krijg je binnen 48 uur na je sollicitatie bericht. In de mail die je ontvangt met de selectiebeslissing wordt aangegeven hoe je contact met ons op kunt nemen wanneer je vragen aan ons wilt stellen over de selectieprocedure.

Stap 2: Als je op basis van je online sollicitatie geselecteerd wordt voor deze volgende stap, zal je op 28 of 29 januari een uitnodiging krijgen om online een tweetal persoonlijkheidstests in te vullen. Je krijgt daarvoor een link via de email met een persoonlijke inlogcode en het verzoek om deze tests voor 2 februari in te vullen. Wanneer je de tests niet voor 2 februari invult, kunnen we je niet meenemen in de selectie voor de volgende stap. Belangrijk is dat je de tests zo eerlijk mogelijk invult; het helpt om ze vlot in te vullen en dus niet te lang na te denken over de antwoorden. Dan krijgen wij het beste beeld van jouw persoonlijkheid. Je krijgt via email een rapportage van deze tests thuisgestuurd. Ook krijg je de uitslag van de selectiebeslissing na deze stap via email, daarbij zal ook aangegeven worden hoe je ons kunt bereiken voor een toelichting op de beslissing of het rapport.

Stap 3: Op basis van de tests voeren wij de volgende selectieronde uit. Wanneer je op basis daarvan geselecteerd wordt voor de volgende selectiestap, ontvang je op 3 februari een uitnodiging voor het deelnemen aan rollenspelen en een cognitieve capaciteitentest. Deze ronde zal in Amsterdam plaats vinden, en wordt tussen 5 en 12 februari uitgevoerd. De tijd tussen uitnodiging en uitvoering van deze stap is kort, het is dus belangrijk dat je goed checkt of je op korte termijn beschikbaar kunt zijn. Voor deze stap geldt: je moet beschikbaar zijn op de datum en het tijdstip waarop je uitgenodigd bent. Doordat de planning strak is en we hopen op een grote respons is het niet mogelijk om een andere afspraak te maken. Tussen 13 en 16 februari krijg je een rapportage over de rollenspelen en de capaciteitentest en krijg bericht of je geselecteerd bent voor de volgende selectiestap. Ook zal in dit bericht aangeven worden hoe je ons kunt bereiken voor een toelichting op je rapportage en de selectiebeslissing.

Stap 4: Wanneer je ook door de 3e selectiestap heen komt, wordt je uitgenodigd voor een psychologisch en competentiegericht interview. De uitnodiging daarvoor krijg je tussen 13 en 16 februari. Deze interviews zullen in Amsterdam plaats vinden tussen 17 en 19 februari. Uiteraard krijgen degenen die het eerst uitgenodigd worden ook het eerst bericht. Net zoals bij de vorige stap geldt dat je beschikbaar moet zijn op de datum en tijd dat je uitgenodigd bent; veranderingen in de planning zijn niet mogelijk. Op 23 februari ontvang je van ons een rapportage over het interview en krijg je bericht of je geselecteerd bent voor voordracht aan de organisatie waarvoor je geselecteerd bent. In dit bericht wordt aangegeven hoe je ons kunt bereiken voor een toelichting op je rapportage en de selectiebeslissing.

Wij dragen tenslotte drie kandidaten per functie voor aan de organisaties die graag een trainee willen en deze organisaties zullen de kandidaat trainees tussen 2 en 20 maart uitnodigen voor het laatste selectiegesprek. Zij zullen dan zelf hun uiteindelijke selectiebeslissing aan jou bekend maken.

j&dHeb je nog vragen over de selectieprocedure? Stuur ons dan een mail (met je telefoonnummer) via: mra_jd@outlook.com.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.