info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
3 sep 2018

Trainee Vernieuwende concepten Mobiliteitssector

provincie Noord-Holland

Ben jij initiatiefrijk, maatschappelijk betrokken en wil je in een politiek-bestuurlijke organisatie werken? Heb jij vernieuwende ideeën en kun je niet wachten om die in de praktijk te brengen? Wil jij de regie nemen over je eigen carrière en je talenten (verder) ontdekken? Start dan met het traineeship MRA als trainee Mobiliteit bij de Provincie Noord-Holland!

Veel mensen willen in de MRA wonen en werken. Al die mensen moeten zich ook verplaatsen door de regio. Bijvoorbeeld van woning naar werk, van werk naar kinderopvang, en van school naar sportvereniging. De Provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor het mogelijk maken van al dat verkeer, onder andere op de eigen N-wegen en de OV-concessies.

De provincie staat formeel als overheid tussen Rijksoverheid en gemeenten. De kerntaken van de provincie zijn onder andere duurzame ruimtelijke ontwikkeling en waterbeheer, regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer, regionale economie en vitaal platteland. Op deze beleidsterreinen maakt de provincie beleid, beheert, onderhoudt en verstrekt subsidies en ontheffingen.

Directie beleid maakt realistisch, uitvoerbaar beleid op de diverse gebieden. Op deze gebieden spelen altijd meerdere belangen. De provincie zorgt voor samenhang en houdt rekening met de verschillende belangen.

De startopdracht

Samen met jou wordt er gekeken naar waar jij meerwaarde kan bieden in de sector en wat jou leuk lijkt. Daarbij kan je denken aan het werken aan:

 • De bereikbaarheid van de metropoolregio in 2040.
 • De introductie van zelfrijdende voertuigen en andere smart mobility concepten.
 • Het lanceren van een stadsdistributienetwerk als voorbeeld van verduurzaming.
 • Het “Programma Bereikbaarheid van, naar en in de MRA”.
 • Verduurzaming mobiliteitsbeleid.

Activiteiten waar je je mee bezig kan houden zijn

 • Strategische advisering op jouw onderwerp, zowel ambtelijk als bestuurlijk.
 • Beïnvloeding van het provinciaal Mobiliteitsbeleid.
 • Projectwerk.
 • Samenwerking in Rijk-regio teams.
 • Afstemming met collega’s van Landschap, Economie en/of Beheer en Uitvoering.
 • Met deze vrijheid kan je je met verschillende soorten activiteiten en thema’s bezig gaan houden of je juist toeleggen op een specifieke taak, project of onderwerp. Ongeacht je keuze, jij bent altijd een behartiger van provinciale belangen, maar wel vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Als trainee Mobiliteit begeef je je in een politiek bestuurlijke complexe omgeving. Het is daarom belangrijk dat je in staat bent om te netwerken en om samen te werken. Je gaat verschillende belangen inventariseren, analyseren en bij elkaar brengen.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je bent in de breedte geïnteresseerd in wat er in de maatschappij gebeurt.
  Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen.
  Je beschikt over een afgeronde WO opleiding.
  Je beschikt over een helicopterview en bent een strategische denker.
  Je hebt affiniteit met het thema Mobiliteit.
  Je bent analytisch sterk, omgevingssensitief en innovatief.
  Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu  je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van: Traineeship Vernieuwende concepten Mobiliteitssector, Provincie Noord-Holland. Je kunt solliciteren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55.  Wil je meer informatie over de opdracht? Meld je dan aan voor de inhousedag op 21 september.