info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
3 sep 2018

Trainee Smart Mobility

/
Geplaatst door
/
Comments0
/
Vervoerregio

Hou jij van projectmatig werken en schakel je makkelijk van theorie naar praktijk? Heb jij aantoonbare interesse in ontwikkelingen op het snijvlak van technologie en maatschappij? Start dan met het traineeship MRA als Trainee Smart Mobility bij de Vervoerregio Amsterdam.

De Vervoerregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Amsterdam en heeft een aantal (wettelijke) regionale verkeer en vervoertaken. Voorbeelden hiervan zijn het opdrachtgeverschap van het openbaar vervoer en het realiseren en verbeteren van de infrastructuur voor auto, OV en fiets. De mobiliteit in de Amsterdamse regio verandert naar verwachting de komende jaren ingrijpend, met de groei van het aantal inwoners en bezoekers. Al die mensen moeten zich ook kunnen verplaatsen door de regio; bijvoorbeeld van woning naar werk, van werk naar kinderopvang en van school naar sportvereniging. Het complexe regionale verkeer en vervoersysteem moet op deze ontwikkelingen aansluiten en verder worden versterkt.

Team Beleid vervult binnen dit geheel de rol van inhoudelijke beleidsmaker. Zij is hiermee de hoeder van de Strategische opgaven uit het Beleidskader Mobiliteit van de Vervoerregio.

MRA-programma Smart Mobility

Bij Smart Mobility draait het om innovaties en mogelijkheden van slimme techniek en data optimaal te benutten, denk hierbij aan mobiliteitsoplossingen voor bewoners, bezoekers en leveranciers. Het Smart Mobility-programma van de Metropoolregio Amsterdam wordt aangestuurd vanuit team Beleid en richt zich op het verder aanjagen van Smart Mobility-toepassingen in de metropoolregio. In het programma werken overheden, bedrijven en kennisinstellingen uit de regio samen aan het verbinden van hun verschillende projecten en actieprogramma’s, door kennis te delen en in gezamenlijkheid behoeften in te vullen. Dit gebeurt met de thema’s: Data, Mobility as a Service, Fysieke en Digitale Infrastructuur en Voertuigtechnologie.

De startopdracht

Als trainee kan je op verschillende onderwerpen worden ingezet:

 • Bijdragen aan de vormgeving van een regionaal Mobility Lab. In dit Lab worden bestaande uitdagingen en bewonersbehoeften gekoppeld aan nieuwe of bestaande oplossingen van start-ups en scale-ups. In 2019 zal worden gewerkt aan het de samenwerking tussen de partijen en zal de eerste matchingsronde plaats gaan vinden.
 • Een centraal onderwerp binnen het thema Data van het MRA-programma is het continu bepalen van gezamenlijke databehoeften en hier vervolgacties aan geven. Zo bestaat er binnen de regio bijvoorbeeld een groot gat op het gebied van realtime fietsdata. Als trainee denk je mee met het regionale kernteam Data over een handzame manier van behoeftebepaling en kom je met adviezen.
 • Binnen het thema Data van het MRA-programma Smart Mobility zal worden gewerkt aan de vormgeving van een regionaal mobiliteitsdata-portaal. Als trainee geef je, in tandem met de projectleider, de structuur rond dit portaal vorm en werk je mee aan het eindproduct.
 • Bijdragen aan het vormgeven van een toolbox Verantwoord Datagebruik. Deze toolbox dient om project- en programmaleiders die met data werken gemakkelijk inzicht te geven of zij voldoen aan de wettelijke context en regionale afspraken rond verantwoord datagebruik.

Als je het leuk vindt om projectmatig te werken, contactueel vaardig bent, de verbinding zoekt, makkelijk schakelt tussen onderwerpen met een groot abstractieniveau en praktische toepassingen kan bedenken, dan is deze opdracht echt iets voor jou!

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je maakt abstracte concepten gemakkelijk eigen en weet deze naar de praktijk te vertalen.
 • Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen.
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding.
 • Je bent gewend projectmatig te werken.
 • Je bent ondernemend, flexibel en analytisch sterk.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van: Traineeship Smart Mobility – Vervoerregio Amsterdam. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: mailto:info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55. Wil je meer informatie over de opdracht? Meld je dan aan voor de inhousedag op 21 september .

 

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy