info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
3 sep 2018

Trainee Junior Projectleider Gebiedsontwikkeling

/
Geplaatst door
/
Comments0
/
OVER-Gemeenten

Wil jij verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden, meewerken en ook leiden van kleinschalige uiteenlopende projecten binnen de gebiedsontwikkeling? Ben jij in het bezit van een WO diploma. En ben jij resultaatgericht, zelfkritisch en innovatief? Solliciteer dan nu op de startopdracht van OVER-gemeenten bij het unieke tweejarige traineeship van de Metropoolregio Amsterdam!

OVER-gemeenten is de serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. Uitdagend is hierbij dat je werkt in twee samenwerkende gemeenten met een eigen gemeentelijke bestuurlijke regie en een eigen “colour locale”. De afdeling Leef Omgeving Fysiek (LOF) heeft binnen deze serviceorganisatie een breed werkterrein. Zij houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte en de gemeentelijke panden en ze verzorgt het toezicht op en de handhaving van regelgeving. Vraagstukken over de openbare orde en veiligheid in brede zin worden eveneens behandeld door de afdeling LOF. Daarnaast heeft de naderende invoering van de nieuwe Omgevingswet grote impact op de manier waarop er binnen het ruimtelijke/fysieke domein (samen)gewerkt wordt.

De professionals van de afdeling LOF werken hard om, in het licht van de naderende veranderingen, inwoners en bedrijven van Wormerland en Oostzaan een omgeving te bieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

De startopdracht

Als je goed gedijt in een informele sfeer waar zelfstandigheid en eigen initiatieven gewaardeerd en gestimuleerd worden, dan pas jij goed bij het team Gebiedsontwikkeling (een onderdeel van de afdeling LOF). Naast ruimtelijke projecten werken professionals binnen dit team  ook aan ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, vastgoed, natuur/landschap en economie/toerisme. Tussen deze specialismen wordt nauw samengewerkt, met elkaar en met (externe) initiatiefnemers, aan een goede invulling van de ruimte.

In essentie ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, meewerken en ook leiden van kleinschalige, uiteenlopende projecten binnen de gebiedsontwikkeling. In onderling overleg en rekening houdend met je interesses en studie-achtergrond, worden de projecten bepaald waar jij je als trainee mee bezig gaat houden.

Een aantal voorbeelden van projecten die op je pad kunnen komen:

 • Herstructurering van een gecombineerd woon- en werkgebied;
 • Herstructurering sociale woningbouw in samenwerking met een woningbouwcorporatie;
 • Kleinschalige nieuwbouwlocaties;
 • Begeleiden verduurzaming van de sociale woningbouwvoorraad van een woningbouwvereniging.

Je werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden en inrichten van een project, opdrachtformulering, opstellen van een plan inclusief de benodigde middelen (tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie), managen van de realisatie en het opleveren van de resultaten.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je bent in de breedte geïnteresseerd in wat er in de maatschappij gebeurt.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het ruimtelijk domein.
 • Je bent een nuchtere en initiatiefrijke persoonlijkheid en je vindt het leuk om in teamverband te werken.
 • Je werkt gestructureerd en je bent creatief.
 • Je houdt van vrijheid, waarbij je de focus op het boeken van resultaten behoudt.
 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding op het gebied van bijvoorbeeld bouwkunde, planologie, sociale geografie, bestuurskunde of economie.
 • De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn leervermogen, samenwerken en verantwoordelijkheidsgevoel. Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: zelf startend vermogen en innovatiekracht.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591,- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder onder vermelding van: Jr. Projectleider Gebiedsontwikkeling – OVER gemeenten. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Neem dan contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel op 06-20 34 64 55.  Wil je meer informatie over de opdracht? Meld je dan aan voor de inhousedag op 21 september.

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy