info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
3 sep 2018

Trainee Informatiemanagement & automatisering

/
Geplaatst door
/
Comments0
/
Gemeente Lelystad

Heb je aantoonbare interesse en affiniteit met IT en projectmatig werken? Ben jij goed in het vertalen van informatie naar informatievoorzieningen die aansluiten op de behoeften van de organisatie en de maatschappij? Start dan als MRA-trainee Informatiemanagement & automatisering bij de gemeente Lelystad.

Lelystad ontwikkelt haar informatievoorziening continu. Beschikbare informatie kan steeds veelzijdiger voor meerdere doelgroepen gebruikt worden. Het team Informatiemanagement en Automatisering (IMA) heeft als ambitie dé partner te zijn in informatievoorziening voor haar interne en externe klanten en samen met hen te werken aan adviezen en oplossingen. Zo optimaliseert IMA de vraagkant van IT, voert regie over projecten en zorgt ervoor dat nieuwe ontwikkelingen aansluiten op lange termijn doelstellingen. Ook is IMA opdrachtgever voor ICT leveranciers namens de organisatie en haar doelgroepen. Doelgroepen zijn onder andere: inwoners, bezoekers, ondernemers, politiek, recreanten en interne klanten zoals gemeentelijke afdelingen Beleid, Dienstverlening, Sociaal Domein en Onderzoek. Zij hebben allemaal baat bij optimale informatievoorzieningen.

Medewerkers van Automatisering zijn samen met Informatie Management ondergebracht in het team IMA. Het cluster Automatisering is weer op te delen in de helpdesk en IT Beheer. Informatie Management is breed opgezet; hieronder vallen Informatie Managers, Gegevens Management, Privacy Officer, CISO, Functionaris Gegevensbescherming en IT Auditor.

De startopdracht

Jouw opdracht vraagt om een frisse blik om innovatie en vernieuwing te realiseren. Je brengt in beeld welke informatiebronnen en gegevens beschikbaar zijn. Je gaat in gesprek met de verschillende doelgroepen, onderzoekt de informatiebehoefte en wensen en geeft uitleg over de mogelijkheden die het team IMA informatie kan bieden. Je maakt in deze rol verbinding, bent in staat de aanwezige gegevens zodanig te analyseren en te combineren, zodat deze bruikbaar worden voor de desbetreffende doelgroep. Als je de verzamelde informatie ook nog op een creatieve en hedendaagse manier kan presenteren dan ben jij de kandidaat voor deze opdracht!

IMA werkt binnen alle segmenten en lagen van de organisatie om samen te komen tot het beste resultaat. Deze opdracht kent verschillende aspecten waarbij zowel jouw soft als hard skills van pas zullen komen. De opdracht is nog niet in beton gegoten maar wordt nader vorm gegeven en afgestemd op jouw kwaliteiten, interesse en vraag uit de organisatie. Activiteiten waar je je mee bezig kan houden zijn:

Enerzijds met actuele projecten als: SMART-city, open data, data warehouse. Anderzijds zorg je ervoor dat het team IMA herkend wordt en een gezicht krijgt. Je beweegt je vloeiend door de organisatie en spreekt met alle lijnen van de gemeente. Je maakt in deze rol verbinding met bestuurders, ambtenaren, stakeholders en het team IMA.
Ook zijn er trajecten voor het door ontwikkelen van de Informatievoorziening op het gebied van Sociaal Domein, Dienstverlening en de uitwerking en toepassing van de visie Lelystad Digitaal 2020.
Je werkt aan informatiearchitectuur, maakt inzichtelijk waar informatie zich in de organisatie bevindt, zorgt voor doorontwikkeling van de uniformiteit in informatievoorziening en houdt je bezig met informatiebeveiliging. Je haalt op van wat er speelt in de organisatie en vertaalt deze informatie door naar projecten.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Jij hebt een brede maatschappelijke interesse en affiniteit met informatie.
 • Je maakt abstracte concepten gemakkelijk eigen en weet deze naar de praktijk te vertalen.
 • Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen en je hebt een klantgerichte focus.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: analytisch- en proactief handelen.
 • Je beschikt over een afgeronde hbo+/ wo opleiding op bijvoorbeeld het gebied van bedrijfskunde, informatie management of andere i-opleidingen zoals Bedrijfskundige Informatica, Digitale informatievoorziening, Bestuurlijke IV.
 • Bij deze opdracht geldt dat competenties en persoonlijkheid uiteindelijk belangrijker zijn dan type studierichting.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591, – met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling, gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van Traineeship Informatiemanagement en Automatisering, Gemeente Lelystad. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy, op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: mailto:info@traineepoolmra.nlof bel naar 06-20 34 64 55.  Wil je meer informatie over de opdracht? Meld je dan aan voor de inhousedag op 14 september.

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy