info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
3 sep 2018

Trainee ‘City Marketing’

Gemeente Gooise Meren

Eén van de thema’s in de economische visie van Gooise Meren is: ‘Aantrekkelijke bestemmingen’. We gaan er voor zorgen dat meer bezoekers, recreanten en toeristen onze natuur en historie beleven. Om hier uitvoering aan te geven, maken we graag gebruik van de capaciteiten en frisse blik van een trainee recreatie en toerisme. Is dit iets voor jou? Solliciteer dan nu op de startopdracht bij Gooise Meren van het tweejarige traineeship Metropoolregio Amsterdam!

Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Op 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer, Gooimeer en IJmeer. Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen hebben eigen kwaliteiten en talenten. Ze verschillen in overtuigingen, karakter, achtergrond, leeftijd en interesses. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie. Die diversiteit zorgt voor betere inzichten en resultaten.

De afdeling Mens en Omgeving is een integrale beleidsafdeling (circa 50 fte), opgebouwd uit vier beleidsteams. De afdeling ontwikkelt beleid op het gebied van openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, wonen, sociaal domein, sport, cultuur, onderwijs, economie en duurzaamheid.

De afdeling is een belangrijke schakel in de contacten die de gemeente heeft met haar inwoners en instellingen. Samen met hen onderzoeken we hoe we goede ideeën mogelijk kunnen maken.

De startopdracht

Als trainee zijn dit je voornaamste bezigheden:

 • De realisatie van een Toeristisch Overstappunt (TOP) bij jachthaven Naarden verkennen, met als resultaat een heldere analyse waarin alle randvoorwaarden en benodigde partners worden benoemd, vertaald in een uitvoeringsplan voor de realisatie.
 • In kaart brengen hoe de gemeente Gooise Meren het beste kan aansluiten en invulling kan geven aan het thema ‘Kastelen en Tuinen’ dat vanuit IAmsterdam wordt gepromoot om toeristen beter over de Metropoolregio Amsterdam te verdelen. Deze analyse vertalen in een actieplan en het opstarten van deze acties.
 • Het ontwikkelen van een bezoekersmonitor waarmee inzicht verkregen wordt in de behoeften en wensen van recreanten en toeristen.
 • Je hebt contacten met zowel collega’s van de verschillende afdelingen binnen de gemeente Gooise Meren, als met partijen buiten de gemeente, zoals de lokale ondernemers, de centrummanagers, dorpspromotors, Regio Gooi en Vechtstreek, openbaar vervoer partijen en de Metropoolregio Amsterdam.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je bent sociaal en communicatief vaardig en in staat om gesprekken te voeren met verschillende partijen op verschillende niveaus.
 • Je hebt een creatieve inbreng en kan dit vertalen naar haalbare acties in de praktijk.
 • Je hebt een analytische blik.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van: Traineeship ‘Adviseur bestuur/directie’ gemeente Heemstede. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: mailto:info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55. Wil je informatie over de opdracht? Kom dan naar de inhousedag van 14 september. Wij kunnen je dan nog meer vertellen over deze opdracht.

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy