info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
brandweer
3 sep 2018

Trainee Brandweer Amsterdam-Amstelland

/
Geplaatst door
/
Comments0
/
Brandweer Amsterdam-Amstelland

Wil jij je inzetten voor een veilige stad? Ben je recent afgestudeerd (hbo/ wo) en op zoek naar een topstart van jouw carrière? Heb jij de ambitie om breed te ontwikkelen binnen een dynamische omgeving met tal van mogelijkheden? Dan is dit jouw kans om te werken aan uitdagende vraagstukken van de Metropoolregio Amsterdam. Start als MRA-trainee met een mooie opdracht bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland!

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad. Als trainee krijg je de kans om in twee jaar bij drie verschillende overheidsorganisaties aan de slag te gaan. Je werkt aan verschillende maatschappelijke thema’s, zowel op strategisch als op tactisch niveau. Naast je werk volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen en dus een stevige basis gelegd voor de rest van je carrière.

Waarom deze vacature?

Je start het traineeprogramma met een uitdagende opdracht bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Samen met de gemeenten, de politie en de geneeskundige hulpverleners bevordert en bewaakt Brandweer Amsterdam-Amstelland de veiligheid in de regio. Een korps van zo’n 1.100 mensen dat effectief optreedt bij branden en ongelukken, rampen bestrijdt, crisissituaties beheerst en zich inzet voor het voorkomen van brand en incidenten met gevaarlijke stoffen. Brandweer Amsterdam-Amstelland ontwikkelt zich tot een organisatie die flexibele en risicogerichte brandweerzorg levert. Samen met je collega’s van Risicobeheersing en Preparatie werk je aan het borgen van veiligheid in maatschappelijke vraagstukken, zoals energietransitie, duurzaamheid en  gebiedsontwikkeling. Jij werkt aan het opstellen van een kennis- en netwerkstructuur voor één van deze vraagstukken. Je realiseert interne samenwerking om te komen tot integrale veiligheidsadviezen en –beleid en je maakt externe samenwerking met ketenpartners, zoals gemeenten, Omgevingsdienst en MRA mogelijk.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je bent daadkrachtig, flexibel ingesteld en kan goed functioneren onder druk.
 • Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding; bijvoorbeeld in de richting van Integrale Veiligheidskunde. Belangrijk is (aantoonbare) affiniteit met veiligheidsvraagstukken.
 • Je beschikt over niet meer dan 2 jaar werkervaring (aansluitend op afronding studie).
 • Je beschikt over een maatschappelijk hart en kan je goed inleven in anderen.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu  je motivatie en CV via de sollicitatieknop, t.a.v. Angela Ridder, onder vermelding van: Trainee Brandweer Amsterdam/Amstelland. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur.  Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over het traineeship of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55.

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy