info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA
29 aug 2018

Trainee Verkeer & Vervoer

/
Geplaatst door
/
Comments0
/
Gemeente Lelystad

Ben jij nieuwsgierig van aard en vind je het leuk om met nieuwe creatieve en innovatieve ideeën het geluid uit de maatschappij op te halen? Ben jij HBO of WO opgeleid en geïnteresseerd in verkeer en vervoer en maatschappelijke ontwikkelingen? Kies dan voor de MRA-traineeplek Verkeer en Vervoer bij de gemeente Lelystad!

Je comfortabel kunnen verplaatsen binnen de stad, een goed bereikbare stad en een verkeersveilige woonomgeving zijn belangrijke aandachtspunten voor de gemeente Lelystad. Binnen het team Verkeer en Vervoer kun jij een belangrijke bijdrage leveren aan deze doelstellingen. In het uitvoeringsprogramma van Verkeer en Vervoer, parkeerbeleidsplan en projecten aangaande het stationsgebied werkt Lelystad aan haar bereikbaarheid.

Het team Verkeer en Vervoer heeft zich ten doel gesteld om inwoners te betrekken bij de uitwerking en ontwikkeling van de plannen van de afdeling. Er wordt snel en makkelijk met elkaar geschakeld, meegedacht, casuïstiek besproken en afgestemd. Verkeer en Vervoer is op zoek naar een talent dat draagvlak weet te creëren voor nieuwe ideeën.

De startopdracht

In het kader van jouw persoonlijke ontwikkeling en interesse wordt gekeken welke rol je precies gaat vervullen. Zo vorm je in samenspraak met jouw begeleider een passende opdracht met bijbehorende werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Je komt te werken in het team Verkeer en Vervoer. Als voorbeeld kijk je naar hoe nieuwe woon-, werk-, recreatie- en uitgaansgebieden ontsloten moeten worden en wat de gevolgen zijn voor het stedelijke en regionale netwerk. Gezien de snelle ontwikkeling van de stad, kun je dit doen in vele projecten. Daarnaast werkt team Verkeer en Vervoer overkoepelend aan de gemeentelijke mobiliteitsvisie en het opstellen van het bijbehorende uitvoeringsprogramma. Gemeente breed wordt gewerkt aan Lelystad Next Level en de gevolgen voor de openbare ruimte, inclusief de bezuinigingsopgave.

Activiteiten waar je je mee bezig kan houden zijn

 • Projecten als stationsgebied, parkeren, uitvoeringsprogramma mobiliteitsplan verkeer en vervoer, maar bijvoorbeeld ook studies met het verkeersmodel of verkeersontwerp.
 • Strategische advisering op jouw onderwerp, zowel ambtelijk als bestuurlijk.
 • Je hebt contact met mensen binnen alle lagen van de organisatie.
 • Je bevindt je in een politiek bestuurlijke omgeving waarvoor je sensitief vaardig bent.
 • Je betrekt maatschappelijke vragen, wensen en klachten en verwerkt dit in je oplossingen.
 • Je speelt in op actuele trends, wet en regelgeving en denkt hierbij van buiten naar binnen.

Met deze vrijheid kan je met verschillende soorten activiteiten en thema’s aan de slag of je juist toeleggen op een specifieke taak, project of onderwerp. Ongeacht je keuze, jij bent altijd een behartiger van de gemeentelijke belangen, maar wel vanuit het gemeenschappelijke MRA-gedachtegoed.

Competenties, vaardigheden en persoonlijk profiel

 • Je bent in de breedte geïnteresseerd in wat er in de maatschappij gebeurt.
 • Je bent contactueel vaardig en je beschikt over verbindend vermogen.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding zoals Verkeerskunde, Technische Bestuurskunde of Planologie. Een meer generalistische studie gecombineerd met aantoonbare affiniteit voor Verkeer en Vervoer volstaat ook.
 • Je bent politiek bestuurlijk sensitief en je bent een strategische denker.
 • Je bent innovatief en hebt de beschikking over een goede dosis overtuigingskracht.
 • Verder beschik je over de kerncompetenties van de traineepool MRA; leervermogen, samenwerken en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar bij de gemeente Lelystad waarna je na 10 maanden 2x gedetacheerd wordt voor 7 maanden bij de andere opdrachtgevers binnen de MRA voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende poolopdrachten.
 • Een traineebegeleider, mentor én een oud-trainee die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature jou aan? Stuur dan nu je motivatie en CV via de sollicitatieknop, naar Angela Ridder, onder vermelding van: Traineeship Verkeer en Vervoer, Gemeente Lelystad. Je kunt reageren tot uiterlijk maandagmiddag 24 september 12:00 uur. Bekijk hier de sollicitatieprocedure.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Angela Ridder, adviseur werving & selectie bij JS Consultancy op 06-12 73 83 72. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de traineepool MRA. Heb je vragen over het traineeship? Lees hier meer over de MRA of neem contact op met Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20 34 64 55. Wil je meer informatie over de opdracht? Meld je aan voor de inhousedag op 21 september.

Angela Ridder
Adviseur
Werving & Selectie
JS Consultancy