info@traineepoolmra.nl

Solliciteren

Heb je lef en wil jij grenzen verleggen? Ben je recent afgestudeerd (hbo/wo) en op zoek naar een topstart van je carrière? Kies dan voor het traineeship MRA!

Begin 2023 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees. Blijf op de hoogte!

Waarom trainee worden bij de Metropoolregio Amsterdam?
Het MRA traineeship biedt starters een podium om hun unieke talenten en eigenheid te ontwikkelen en in te zetten voor een sterke, inclusieve en duurzame metropoolregio Amsterdam.

Als MRA-trainee volg je een stevig werk- en leertraject. Je krijgt ruimte om met nieuwe manieren van werken te experimenteren. Samen met je trainee-jaargroep werk je aan MRA brede projecten. Individueel werk je aan drie opdrachten op drie verschillende werkplekken in de regio. Je levert jouw bijdrage aan verschillende regionale thema’s, zowel op strategisch- als op tactisch niveau. Ook volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen, een breed netwerk opgebouwd en dus een stevige basis gelegd voor de rest van je carrière.

Over de traineeshipvacature
Je start met je startopdracht (10 maanden) gericht op een actueel MRA thema. Je solliciteert op het traineeship en geeft/ onderbouwt je voorkeur(en) voor een thema aan. Op basis van jouw voorkeur(en) word je voorgesteld bij de organisatie die deze themaopdracht(en) aanbiedt. Na je startopdracht ga je nog twee opdrachten van 7 maanden doen bij een andere deelnemende organisatie. Wil je werken aan hetzelfde thema? Of kies je toch voor een ander vraagstuk?

Dit zijn de MRA thema’s die wij bieden:

 • Evenwichtige regio
 • Internationale top
 • Toekomstbestendige metropool
 • Leefbare en gezonde regio
 • Verkeer en vervoer
 • Slimmer en innovatief werken
 • Bestuur en advies
 • Groen en omgeving

Bekijk hier voorbeelden van startopdrachten.

Wij vragen
Als toekomstig MRA trainee heb je:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding (<2 jaar afgestudeerd) *specifieke afstudeerrichting niet vereist, tenzij een startopdracht daar gericht om vraagt.
 • Hart voor de publieke zaak
 • De ambitie om de regionale samenwerking te versterken

Eigenschappen waarmee jij je onderscheidt zijn:

 • Lef
 • Leervermogen
 • Samenwerken

Wij bieden

 • Een startsalaris van circa €2.800 met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij goed functioneren krijg je als trainee elk half jaar een periodiek erbij. *De arbeidsvoorwaarden kunnen iets verschillen per organisatie. Ga naar de site van de deelnemende organisatie om te kijken welke arbeidsvoorwaarden zij hanteren. 
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende groepsdrachten.
 • Een traineebegeleider en een mentor die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden kunnen per deelnemende organisatie iets verschillen. Ga naar de site van de deelnemende organisatie om te kijken welke arbeidsvoorwaarden zij hanteren.

De organisatie
De metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

Solliciteren

Begin 2023 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees. Blijf op de hoogte!

De maatregelen rondom het coronavirus zullen van invloed zijn op de vorm die we kiezen voor de sollicitatieprocedure en mogelijk op de vorm van het traineeship. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. De gezondheid van onze trainees, ons team en andere betrokken partijen staat voorop.

Meer informatie
Heb je een vraag over het traineeship? Stuur dan een mail naar info@traineepoolmra.nl.

Bekijk ook de veelgestelde vragen.

Sollicitatieprocedure

Het voortraject van de sollicitatieprocedure wordt in opdracht van het programmateam uitgevoerd door Publiek Netwerk, een extern werving en selectiebureau. De procedure bestaat uit vier stappen:

 • Stap 1: motivatie en CV
 • Stap 2: groepsassesment
 • Stap 3: persoonlijkheidstest, filmtrailer en selectieinterview
 • Stap 4: selectiegesprek bij de MRA

Stap 1: Motivatie en CV

Besteed aandacht aan de opmaak en inhoud. Wees in je CV creatief, vermeld alle relevante activiteiten en beschrijf kort wie jij als persoon bent. In je motivatiebrief geef je op jouw unieke manier aan wie je bent en waarom je kiest voor dit traineeship. Ook geef je aan welk thema (of thema’s) jou aanspreken en waarom.

Stap 2: Groepsassessment

In een spelsituatie werk je in een groep van 8 tot 10 kandidaten (geobserveerd door selecteurs van Publiek Netwerk) aan een aantal opdrachten. Denk daarbij aan een presentatie van jezelf (vanuit een zelf mee gebracht voorwerp) en diverse samenwerkingsopdrachten zoals een teamvoorstel over een maatschappelijk relevant thema en een presentatie aan bestuursvoorzitter van de MRA.

Stap 3: Persoonlijkheidstest, filmtrailer en selectieinterview

Als je door het groepsassessment heen bent, maak je thuis een persoonlijkheids- en drijfverentest (duur ongeveer 20-30 minuten) en je eigen filmtrailer van max. 2 minuten. De test schetst situaties van gedrag waarin je jezelf aan de hand van meerkeuze antwoorden kunt typeren. In de filmtrailer met als thema “Lef om grenzen te verleggen” krijg jij de kans om jezelf te presenteren in relatie tot het traineeship. Ook nodigen we je uit voor een selectieinterview bij ons op kantoor waarin je motivatie voor het traineeship, persoonlijkheid, talenten en ontwikkelpunten bevraagd worden.

Stap 4: Selectiegesprek bij de MRA

In dit gesprek maak je kennis met de manager en enkele collega’s van jouw moederorganisatie en ga je de diepte in op de startopdracht, het thema en jouw motivatie, talenten, en ontwikkelpunten voor het traineeship.

Arbeidsvoorwaardengesprek

In een arbeidsvoorwaardengesprek teken je je tweejarige contract waarmee jouw uitdagende carrière binnen de MRA kan starten.

Start traineeship

Het traineeship start begin mei 2023. Je start dan samen met je jaargroep trainees aan een introductieprogramma. Na dit programma ga je aan de slag met je startopdracht bij jouw ‘moederorganisatie’.

Benieuwd hoe de eerste kennismaking eruit ziet? Klik dan snel op het filmpje!