info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Solliciteren

Heb je lef en wil jij grenzen verleggen? Ben je recent afgestudeerd (hbo/wo) en op zoek naar een topstart van je carrière? In september 2020 gaan wij weer op zoek naar nieuwe trainees!

Waarom trainee worden bij de Metropoolregio Amsterdam?
Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad. Als trainee krijg je de kans om in twee jaar bij drie verschillende overheidsorganisaties aan de slag te gaan. Je werkt aan verschillende maatschappelijke thema’s, zowel op strategisch als op tactisch niveau. Naast je werk volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen en dus een stevige basis gelegd voor de rest van je carrière.

Over de traineeshipvacature
Je start met je startopdracht (10 maanden) gericht op een actueel MRA thema. Je solliciteert op het traineeship en geeft/ onderbouwt je voorkeur(en) voor een thema aan. Op basis van jouw voorkeur(en) word je voorgesteld bij de organisatie die deze themaopdracht(en) aanbiedt. Na je startopdracht ga je nog twee opdrachten van 7 maanden doen bij een andere deelnemende organisatie. Je krijgt de vrijheid om je vervolgopdrachten te kiezen. Wil je bijvoorbeeld op hetzelfde thema blijven? Of kies je toch voor een ander vraagstuk?

Dit zijn de MRA thema’s die wij bieden:

 • Regionale samenwerking
 • Duurzaamheid
 • Zorg en samenleving
 • Verkeer en vervoer
 • Slimmer en innovatief werken
 • Bestuur en advies
 • Groei in de stad
 • Groen en omgeving

Bekijk hier de startopdrachten van 2019

Wij vragen
Als toekomstig MRA trainee heb je:

 • Een afgeronde hbo of wo opleiding (<2 jaar afgestudeerd)
 • Hart voor de publieke zaak
 • De ambitie om de regionale samenwerking te versterken

Eigenschappen waarmee jij je onderscheidt zijn:

 • Lef
 • Leervermogen
 • Samenwerken

Wij bieden

 • Een startsalaris van ongeveer € 2591.- met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een aanstelling voor twee jaar voor 36 uur per week.
 • Trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling gegeven door mensen uit het vakgebied.
 • Uitdagende groepsdrachten.
 • Een traineebegeleider en een mentor die je begeleiden/ondersteunen.
 • Vrijheid om zelf je tweede en derde opdracht te kiezen.

De organisatie
De metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De volgende deelnemende organisaties bieden traineeplekken aan voor deze vijfde traineepool: Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem, Gemeente Zaanstad, OVER-gemeenten, Provincie Noord-Holland, MRA Bureau en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Solliciteren?

De reactietermijn voor 2019 is gesloten. In september 2020 gaan wij weer op zoek naar nieuwe talentvolle trainees!

Informatie

Heb je vragen over het traineeship? Neem dan contact op met Amella Dulovic, programmamanager Traineepool MRA via emailadres: info@traineepoolmra.nl of bel naar 06-20346455.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure van 2019 wordt in opdracht van de traineepoolorganisatie door JS Consultancy uitgevoerd. De procedure bestaat uit vier stappen:

 • Stap 1: motivatie en CV
 • Stap 2: interactieve assessment en capaciteitentest
 • Stap 3: selectiegesprek
 • Stap 4: eindselectie bij de MRA

Stap 1: motivatie en CV

2 september t/m 23 september 2019

Je kunt van 2 september 12.00 uur tot en met 23 september 12.00 uur solliciteren op het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Je solliciteert op één van de actuele MRA thema’s. Denk aan duurzaamheid, innovatie, bestuur en advies of groen en omgeving.

De eerste stap bestaat uit het versturen van je motivatiebrief en CV. In je motivatiebrief geef je aan waarom je voor het MRA traineeship kiest en onderbouw je aan welk thema (of thema’s) jou aanspreekt. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in één specifieke startopdracht? Kun je ook kiezen om deze te motiveren.

Op 25 september laten wij jou via e-mail weten of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 2: interactieve assessment en capaciteitentest

26 september t/m 4 oktober 2019

Van 26 september tot en met 4 oktober vindt het interactieve assessment en capaciteitentest plaats bij JS Consultancy op kantoor. Je ontvangt een uitnodiging waar alle informatie over het assessment in staat. Je hoort ook voor welk dagdeel je bent ingedeeld. Houd rekening met een tijdsinvestering van ongeveer 4 uur.

Op 4 oktober laten wij jou via e-mail weten of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 3: selectiegesprekken

7 oktober t/m 21 oktober 2019

Van 7 oktober tot en met 21 oktober vinden de selectiegesprekken plaats bij JS Consultancy in Amsterdam. Je ontvangt via email een uitnodiging voor het selectiegesprek met daarin een link voor een online persoonlijkheidsvragenlijst. Deze vragenlijst vul je in ter voorbereiding op het gesprek.

Op 22 oktober krijg je te horen of je door bent naar de laatste ronde; het eindgesprek bij de MRA. Je wordt geselecteerd voor één specifieke thema/startopdracht. Bij de desbetreffende organisatie zal je dan ook het eindgesprek voeren. 

Ben je niet door naar de eindronde? En heb je vragen waarom jij niet geselecteerd bent voor het eindgesprek? Eind oktober zal daar gelegenheid voor zijn. Je kunt dan telefonisch contact opnemen met de adviseur waarmee je het selectiegesprek hebt gevoerd.

Stap 4: eindgesprekken

28 oktober t/m 14 november

Van eind oktober tot begin november vinden de eindgesprekken bij de MRA plaats. Je voert het eindgesprek bij de organisatie van jouw startopdracht. Je ontvangt een uitnodiging waar alle informatie in staat die je nodig hebt ter voorbereiding van deze ronde.

Is de keuze op jou gevallen? Gefeliciteerd! Medio november vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

De kandidaten die het nét niet zijn geworden, brengen wij (met jouw toestemming) graag onder de aandacht bij de organisaties die aangesloten zijn bij het traineeship. Helaas geen traineeship, maar wellicht een leuke baan!

Start traineeship

In december 2019 is de eerste kennismakingsbijeenkomst. Op een informele manier maak je alvast kennis met je jaargang collega-trainees en met de traineepoolorganisatie. Je krijgt in november via email een uitnodiging hiervoor.

Het tweejarige traineeship start op 6 januari 2020. Je start dan samen met je jaargroep trainees aan een introductieprogramma. Na dit programma ga je aan de slag met je startopdracht bij jouw ‘moederorganisatie’.

Benieuwd naar hoe zo een kennismaking gaat? Bekijk dan het filmpje van de vorige jaargang.