info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Visualisatie Ruimtelijke Kwaliteit’, Gemeente Haarlemmermeer

Ben jij een beelddenker met sterke affiniteit voor ruimtelijke kwaliteit? Heb jij verschillende vernieuwende technieken onder de knie waarmee jij in staat bent om te visualiseren? Start dan als Trainee Visualisatie Ruimtelijke Kwaliteit bij de Gemeente Haarlemmermeer. Help in het kader van de versnelling woningbouw mee om beeldend te maken wat verschillende opties betekenen voor de ruimtelijke kwaliteit.

De aanleiding

Binnen de Metropoolregio Amsterdam is door uiteenlopende redenen veel behoefte aan woningbouw. De Gemeente Haarlemmermeer is een grote gemeente midden in de randstad en de Metropoolregio Amsterdam. In tegenstelling tot veel andere gemeentes in de randstad, is er binnen de gemeente Haarlemmermeer nog veel ruimte vrij voor woningbouw. Er zijn twee structuurvisies opgesteld waarvan één voor de hele gemeente Haarlemmermeer en één specifiek voor Hoofddorp. Er wordt gewerkt aan een omgevingsvisie. De Gemeente Haarlemmermeer stelt een traineeplek Visualisatie Ruimtelijke Kwaliteit beschikbaar binnen de MRA Traineepool.

De startopdracht

De Gemeente Haarlemmermeer is voornemens om de komende periode veel nieuwe woningen te bouwen. Een grote opgave. Aan het slaan van de eerste paal gaat uiteraard een complex proces vooraf. Hierbij zijn verschillende partijen betrokken; van projectontwikkelaars tot burgers. Allen met eigen belangen en visie. Onder andere participatiebijeenkomsten dragen bij aan het inventariseren van de wensen en behoeften op het gebied van wonen. Als Trainee Visualisatie Ruimtelijke Kwaliteit inventariseer en analyseer je deze wensen en behoeften. Vervolgens vertaal je verschillende opties in beeld; je visualiseert. Je laat hiermee aan partijen zien wat verschillende opties betekenen voor ruimtelijke kwaliteit. Zeer belangrijk, want beeld zegt vaak zoveel meer dan woorden. Met jouw beeldmateriaal inspireer je bij zachte plannen om de mogelijkheden te bekijken. Je draagt hierdoor bij aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de Gemeente Haarlemmermeer.

Wij vragen

Om deze opdracht succesvol uit te kunnen voeren beschik je over sterke analytische vaardigheden. Je bent communicatief en kan goed luisteren naar uiteenlopende partijen. Je hebt diverse visuele technieken onder de knie waarmee jij in staat bent om woord op treffende en inspirerende wijze om te zetten in beeld. Je bent daadkrachtig en resultaatgericht. Je hebt affiniteit met het thema wonen en hecht waarde aan een goede leefomgeving. Je beschikt over enige kennis van stedenbouwkunde en bent in staat om je binnen het ruimtelijk domein te bewegen. Je hebt een afgeronde hbo of wo.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken. Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: analytisch en resultaatgericht.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.