info@traineepoolmra.nl

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Programma 2040’, Gemeente Purmerend, Ruimtelijk Domein

Heb jij het in je om mee te werken aan het Purmerend van de toekomst? Hoe speelt Purmerend op de juiste wijze in op de veranderende behoeften op het gebied van wonen, leven en vervoeren? Ben jij de visionair die in staat is om vanuit 2040 terug te redeneren naar het hier en nu? En ga jij graag het gesprek aan met de “nieuwe generatie” om hun visie in kaart te brengen? Start dan als Trainee Programma 2040 bij de Gemeente Purmerend. Draag bij aan vernieuwing en innovatie.

De aanleiding

Er wonen 80.000 mensen in Purmerend. Purmerend is een complete stad, met een levendige binnenstad, een horecaplein, twee theaters, een ziekenhuis, een zwembad, een multifunctionele sporthal in aanbouw en meerdere scholengemeenschappen. Maar de bevolking wordt ouder en vergrijst. Mensen wonen vaker alleen. Daarnaast willen de jongeren van nu ook graag zelfstandig wonen. Daarom zijn er in de toekomst meer en ook meer verschillende woningen nodig. Maar waar moeten die komen? Samen met de gemeenteraad, buurgemeenten, woningcorporaties en met inwoners gaat de gemeente daarover in gesprek. Zo blijft de stad ook in de toekomst een fijne plek voor iedereen.

Programma Purmerend 2040 houdt zich bezig met de toekomst van de gemeente; het Purmerend van de volgende generatie. Het programma richt zich op de veranderende behoeften vanuit zowel Purmerend als de Metropoolregio Amsterdam. Purmerend 2040 is georiënteerd vanuit het Ruimtelijk domein, maar vraagt ook om verbinding met andere beleidsvelden zoals het Maatschappelijk domein.

De startopdracht

Als Trainee “Programma 2040” bij de Gemeente Purmerend duik je in het Purmerend van de toekomst. Welke stappen moeten de Gemeente en de regio in het hier en nu zetten om lange termijn doelstellingen te behalen? Denk aan doelstellingen op het gebied van aardgasgebruik, mobiliteit, duurzaamheid en klimaat.

De gemeente is al in gesprek met de stad en de politiek om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Bij de zogeheten stadsgesprekken valt op dat de “nieuwe generatie” onvoldoende vertegenwoordigd is. Als trainee zorg je er onder andere voor dat het gesprek, juíst met deze generatie, tot stand komt. Je organiseert op vernieuwende en inspirerende wijze sessies en brengt de kansen van deze doelgroep in kaart. Dit alles vertaal je naar een ruimtelijke visie.

Wij vragen

Je hebt een afgeronde ruimtelijke hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld geografie, planologie of stedenbouw. Je kan goed schakelen tussen strategie en praktijk. Je neemt graag initiatief en bent proactief. Je denkt graag creatief en visionair na over de toekomst en denkt daarbij in kansen en mogelijkheden. Je bent communicatief vaardig, weet te enthousiasmeren en overtuigen. Je beschikt over organisatievaardigheden en werkt graag binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken.

Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: visionair, “hands-on” en effectieve communicatie.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.