info@traineepoolmra.nl

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Duurzaamheid’, Gemeente Amsterdam

Is Duurzaamheid het thema waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Wil jij jouw enthousiasme en kennis inzetten om zowel voor de Gemeente Amsterdam als de Metropoolregio Amsterdam bij te dragen aan Duurzaamheid? Start dan als Trainee Duurzaamheid bij de Gemeente Amsterdam. Werk aan uiteenlopende projecten zoals vernieuwing en innovatie.

De aanleiding

Team Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam zoekt een enthousiaste trainee die aan de slag wil met het implementeren van duurzaamheid in de Metropoolregio Amsterdam. Aan de hand van jouw interesses en competenties wordt de precieze opdracht, met kop en staart en een concreet resultaat, in overleg bepaald.

De startopdracht

Er zijn allerlei mogelijkheden, zoals: projectmedewerker in programma’s die in de MRA draaien, zoals bij de regionale warmtemanager, bij het programma energiebesparing gebouwde omgeving, bij het programma Smart grids, bij het opstellen en uitwerken van een regionaal energieakkoord. Je draait mee in het kernteam energie van de MRA vanuit de Gemeente Amsterdam.

Je hebt ook mogelijkheden om als projectleider binnen de Gemeente Amsterdam mee te werken aan de grote uitvoeringsopgaven van de stad. Amsterdam werkt momenteel aan het uitvoeringsprogramma Zon, de organisatie van de DAM Prijs uitreiking, communicatie rondom verschillende instrumenten zoals het Duurzaamheidsfonds, duurzaamheid binnen de sport vergroten, opzetten van een koplopersgroep circulaire economie bij hotels, het beoordelen van duurzame initiatieven uit de stad, of advisering over duurzaamheid in gebiedsontwikkeling.

Of werk mee in de organisatie van een Europees congres in Amsterdam en bijdragen aan Europese projecten. Door je inzet in de MRA Traineepool ben je goed in staat te zorgen voor verbinding met de regionale schaal.

Je bent onderdeel van team Duurzaamheid (circa 50 man). Afhankelijk van de klussen die je gaat uitvoeren, werk je in bepaalde projectteams die gezamenlijk werken aan een bepaalde opgave. Je bent ook onderdeel van het team dat de relaties onderhoud met Europese netwerken METREX en Eurocities, en netwerken landelijk en regionaal.

Wij vragen

Je hebt een afgeronde wo opleiding en passie voor het thema Duurzaamheid. Je neemt graag initiatief en bent proactief. Je bent sterk in netwerken en nieuwsgierig van aard. Zowel de Nederlandse als de Engelse taal beheers je zeer goed in woord en geschrift. Je kan goed schakelen tussen strategie en praktijk. Je bent goed in staat om de kern en essentie te ontdekken en processen in kaart te brengen. Je bent communicatief sterk en werkt graag binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken.
Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: analytisch en schrijfvaardigheid.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

 

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.