info@traineepoolmra.nl

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Concept Ontwikkeling’, MRA Bureau, Amsterdam

Ben jij ijzersterk in conceptueel denken en beschik je over een positief kritische blik? Wil jij onderzoeken hoe de MRA wordt ervaren door verschillende betrokken doelgroepen? Start dan als Trainee Concept Ontwikkeling bij het MRA Bureau. Binnen de Metropoolregio Amsterdam wordt al jarenlang intensief samengewerkt op het gebied van Ruimte, Economie en Mobiliteit. Maar hoe wordt de MRA gewaardeerd? Als Trainee Concept Ontwikkeling bij het MRA Bureau ontwikkel je een concept om dit periodiek inzichtelijk te maken.

De aanleiding

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. Al lange tijd wordt er binnen de Metropoolregio Amsterdam vanuit de inhoud samengewerkt, verdeeld over drie platforms: Ruimte, Economie, Mobiliteit. Deze platforms zijn samengesteld uit wethouders en gedeputeerden. Op basis van de MRA Agenda en werkplannen bepalen de platforms welke acties de MRA oppakt, wie hierbij optreedt als bestuurlijk trekker en welke ambtelijke ondersteuning hiervoor noodzakelijk is.

Sinds 1 januari 2017 is er met de komst van het MRA convenant sprake van een meer formele samenwerking. Sindsdien wordt de organisatie van de Metropoolregio Amsterdam ondersteund door een klein, flexibel bureau dat de MRA-samenwerking coördineert en initieert. Hierbij werkt het bureau intensief samen met de deelnemers van de MRA, raads- en statenleden en de ambtenaren. Het MRA bureau stelt een traineeplek beschikbaar binnen de MRA traineepool.

De startopdracht

Het MRA Bureau wil inzicht verkrijgen in hoe de MRA wordt ervaren door verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan colleges, raden, staten, ambtenaren, inwoners en bedrijven. Er is behoefte aan een monitor die dit periodiek inzichtelijk maakt. Als trainee bij het MRA Bureau ontwikkel je hiervoor een innovatief en praktisch concept.
Hiervoor zet je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van onderzoek in. Er zijn al veel data aanwezig en beschikbaar. Zijn die bruikbaar voor de monitor? En zo ja, hoe? Om een goed concept te kunnen ontwikkelen zal je je ook op hoofdlijnen moeten verdiepen in de uiteenlopende onderwerpen binnen de drie platforms Ruimte, Economie en Mobiliteit. Binnen de organisatie is veel inhoudelijke kennis aanwezig waarop je een beroep kunt doen. Je bevindt je in een bestuurlijk complex landschap waardoor het bijzonder belangrijk is om hoofd- en bijzaken goed van elkaar te kunnen scheiden en overkoepelend te kunnen denken.

Wij vragen

Om deze opdracht succesvol uit te voeren beschik je over zelf-startend vermogen. Je bent proactief, autonoom en durft te netwerken. Je hebt affiniteit met data en bent een conceptueel denker. Je beschikt over voortschrijdend inzicht waardoor je in staat bent om bij te sturen. Je bent goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken, verliest jezelf niet in details en bent pragmatisch ingesteld. Je hebt een afgeronde wo, bijvoorbeeld sociologie, politicologie, sociale geografie, communicatiewetenschappen of informatiemanagement.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken.
Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: conceptueel denker en omgevingsbewust.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.