info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Backoffice Jeugdzorg’, Gemeente Purmerend, Maatschappelijk Domein

Ben jij van nature op zoek naar verbeterkansen? Vind je het interessant om werkprocessen in kaart te brengen, te analyseren én te verbeteren? En heb je bovendien affiniteit met Jeugdzorg? Start dan als trainee Procesoptimalisatie Backoffice Jeugdzorg bij de Gemeente Purmerend. Zorg voor overzicht, innovatie en efficiëntie op procesniveau en draag daarmee bij aan verbetering van de Jeugdhulpverlening.

De aanleiding

Het Maatschappelijk Domein van de Gemeente Purmerend bestaat vanaf 1 december 2016 uit de teams Werk en Inkomen, Wonen en WMO, Doelgroepen, Maatschappelijke ontwikkeling, Wijkmanagers, Bedrijfsvoering en theater de Purmaryn. Binnen het domein doet de gemeente veel zaken die de inwoners van Purmerend direct raken. Een belangrijke opgave is dan ook om de zaken intern zo te regelen dat inwoners zich geholpen en gehoord voelen.
De Backoffice Jeugdzorg van de Gemeente Purmerend stelt een traineeplek Procesoptimalisatie beschikbaar binnen de Traineepool MRA.

De startopdracht

Iedere Jeugdhulpverleningsaanvraag brengt een grootschalig (administratief) proces op gang bij de Backoffice Jeugdzorg. Als Trainee Procesoptimalisatie Backoffice Jeugdzorg neem je dit proces positief kritisch onder de loep. Allereerst breng je het proces overzichtelijk in kaart. Vervolgens onderzoek je middels verschillende diepgaande gesprekken met uiteenlopende betrokkenen (denk aan contractmanagers, beheerders, inkopers en vakinhoudelijke professionals) waarom het proces nu zo verloopt. Zonder te oordelen ga je op zoek naar het antwoord op de vraag: waarom doen we het nu eigenlijk zoals we het doen? En hoe is dit elders binnen de Metropoolregio Amsterdam georganiseerd?
Tot slot onderzoek je op welke punten, met name op het gebied van Finance en Efficiency er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Dit vertaal je in concrete aanbevelingen die bijdragen aan de verbetering van de processen omtrent de Jeugdzorg in Purmerend.

Wij vragen

Om succesvol te zijn in deze opdracht ben je van nature nieuwsgierig naar het waarom. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen en waar liggen de verbeterkansen? Je vindt het belangrijk dat zaken juist georganiseerd zijn en dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met gemeenschapsgeld. Je bent nauwkeurig, resultaatgericht en communicatief vaardig. Je weet met verschillende mensen de verbinding te maken en durft hen op een positief kritische wijze te bevragen. Je neemt graag initiatief, bent proactief en werkt graag binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken.
Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: resultaatgericht en analytisch.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.