info@traineepoolmra.nl

MRA Traineeplaats (startopdracht) ‘Adviseur en Relatiemanager’, Gemeente Zaanstad, Sector Strategie en Netwerk

Wil jij brede ervaring opdoen met bestuurlijke advisering en relatiemanagement op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling? Ben je politiek bestuurlijk sensitief, communicatief vaardig en leg je makkelijk de verbinding met uiteenlopende partijen? Start dan als Trainee Adviseur en Relatiemanager bij de Gemeente Zaanstad.

De aanleiding

Het domein Maatschappelijke Ontwikkeling binnen de gemeente heeft te maken met grote veranderingen. De uitvoering van de Participatiewet, de Jeugdzorg en grote delen van de AWBZ vallen nu onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Het domein is dan ook volop in beweging om de nieuwe taken en verantwoordelijkheden steeds beter uit te kunnen voeren. Als gemeente doet Zaanstad een groot beroep op de eigen kracht van individuele mensen en hun sociale omgeving. Het vereist een andere focus; van’ zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’, van regeling naar oplossing en van specialist naar generalist.

De sector Strategie & Netwerk staat met het ene been in, en met het andere been buiten de organisatie. De sector is verantwoordelijk voor advisering over- en uitvoering van complexe strategische opgaven op het gebied van zorg, onderwijs, werk, inkomen, sport, gezondheid en multicultureel samenleven. Voor alle medewerkers geldt dat zij actief opereren in netwerken op verschillende niveaus. Alleen door samen te werken met andere partners en overheidslagen is de transformatie van het maatschappelijk domein te realiseren. Intern heeft de sector een belangrijke schakelfunctie als spil tussen de samenleving, de organisatie en de politiek.

De Gemeente Zaanstad stelt een traineeplek Adviseur en Relatiemanager beschikbaar binnen de MRA Traineepool.

De startopdracht

Als Trainee Adviseur en Relatiemanager werk je aan uiteenlopende thema’s en opdrachten binnen het domein Maatschappelijke Ontwikkeling. Je doet ervaring op als adviseur. In die rol ben je verantwoordelijk voor de advisering over een aantal specifieke onderwijs of zorg thema’s. Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van een onderwijsplatform, het vormgeven van mantelzorgondersteuning of in samenwerking opstellen van een meerjaren visie op sport.
Daarnaast ga je aan de slag als relatiemanager. Voor de afdeling Relaties gaat het om thema’s als werkgeversdienstverlening, tegengaan van segregatie, reguleren van overlastgevende groepen of realiseren van sportvoorzieningen. Zo is de gemeente Zaanstad bijvoorbeeld druk doende met het opzetten van een van een nieuw Participatiebedrijf.
Je werkt samen met andere adviseurs en relatiemanagers aan een goede verstandhouding met de externe partijen, legt verbindingen tussen de thema’s waar jij actief mee bent en de onderwerpen waar je collega’s over gaan.

Wij vragen

Je bent breed maatschappelijk geïnteresseerd en hebt affiniteit met maatschappelijke ontwikkeling. Je bent communicatief zeer vaardig en bent sterk in het scheiden van hoofd- en bijzaken. Je kunt prioriteiten stellen en werken met deadlines. Netwerken doe je graag en je legt makkelijk de verbinding met uiteenlopende partijen. Je bent proactief, empathisch en resultaatgericht. Denken en doen kan je moeiteloos combineren. Je hebt recent je wo opleiding afgerond.

De generieke competenties die horen bij het MRA traineeship zijn lef, leervermogen en samenwerken. Voor deze opdracht gelden daarnaast de volgende competenties: analytisch en politiek bestuurlijk sensitief.

Het traineeship

Het traineeship van de Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Het traineeship biedt, verdeeld over de deelnemende organisaties, plek aan 25 ambitieuze starters met hart voor de publieke zaak. Als trainee krijg je de kans om te werken op allerlei terreinen die maatschappelijk van belang zijn, zowel op strategisch als op tactisch niveau.

In een periode van twee jaar ga je werken en leren op 3 verschillende werkplekken. Je solliciteert specifiek op een startopdracht bij één van de deelnemende organisaties. Na de startopdracht van tien maanden volgt twee maal een detachering van zeven maanden bij een andere deelnemende organisatie.

Je werkt voor kleine en grote overheidsorganisaties en hebt een breed speelveld van uiteenlopende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

De organisatie

De Metropoolregio Amsterdam is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de Randstad.

In 2012 hebben 5 overheidsorganisaties uit de regio de handen ineen geslagen om de onderlinge samenwerking te versterken in de vorm van een gemeenschappelijk traineeship. In dit traineeship staan samenwerking, verbinding en kennisdeling centraal.

De deelnemende organisaties aan dit traineeship zijn: MRA Bureau, Gemeente Almere, Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Lelystad, Gemeente Purmerend, Gemeente Zaanstad, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland) en Provincie Noord-Holland.

Solliciteren

De reactietermijn is inmiddels gesloten. Je kunt niet meer solliciteren op deze startopdracht.

Informatie

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij JS Consultancy. JS Consultancy verzorgt de selectie van kandidaten voor de Traineepool MRA. Je kunt een mail sturen naar traineepool@jsconsultancy.nl of contact opnemen met Eveline van der Schoot, adviseur werving & selectie bij JS, 06-30437054.

Heb je algemene vragen over het traineeship? Stuur een email naar info@traineepoolmra.nl of bel/app Amella Dulovic, projectleider Traineepool MRA, op 06-20346455.