info@traineepoolmra.nl
14 jul 2021

Interview Lio

/
Geplaatst door
/
Comments0

Lio (pool 6) “Je zou zeggen, pittig lastig nu in corona tijd, maar daar werken we gewoon omheen! Na trainingsdagen wordt er zeker geopperd wie er zin hebben in een drankje aan het einde van de dag en wordt er een park (of nu eindelijk weer een terras) uitgekozen.”

Lio, waarom heb je voor het traineeship MRA gekozen?
“Na mijn afstuderen wist ik heel concreet wat ik niet wilde, maar een stuk minder concreet wat ik wél wilde. Het enige dat ik (een soort van) scherp had, was dat ik een positief verschil wilde maken in de samenleving. Maar hoe? Toen ik op het MRA traineeship stuitte, was dat voor mij de ideale uitkomst. Ik hoefde nog niet concreet te weten wat ik precies wilde, kon overal een beetje meekijken, verder leren, een netwerk opbouwen en bovenal een verschil maken! De combinatie van MRA breed werken en jezelf onderdompelen in verschillende organisaties, terwijl je verder leert, waren voor mij de doorslaggevende factoren. Dat ik vervolgens nog eens enorm gave projecten en geweldige collega’s erbij kreeg waren echt de kers op de taart!”

 Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Geen werkdag ziet er echt hetzelfde uit, maar een structuur is er wel uit te halen. Vaak kruip ik rond 8:30 uur achter mijn laptop om wat administratie (lees: mails) weg te werken, mijn dag te structureren en taken scherp te stellen. Maandag, dinsdag, donderdag en (een halve) vrijdag werk ik voor de gemeente Hilversum waar ik bezig ben met data gedreven werken en het opzetten van een nieuw platform hiervoor. Ik krijg veel vrijheid, dus het grootste deel van de dag ben ik bezig met mijn project (wat onder andere dus is: filmpjes maken, website in elkaar zetten, leesbare teksten schrijven, datasets inventariseren, het verhaal van de data destilleren en vertellen, binnen de verschillende teams helpen de data op orde te krijgen). Iedere dag zit er eigenlijk ook wel een overleg bij en soms heb je van die dagen dat je er 4 achter elkaar hebt. De woensdag is gereserveerd voor de MRA opdrachten/trainingen. Om ervoor te zorgen dat ik die echt vrij houd heb ik mijzelf gewoonweg op afwezig gezet binnen de gemeente Hilversum. Samenvattend, mijn werkdag is meestal van 8:30-17:30 met veel eigen verantwoordelijkheid, een eigen planning en wat overleggen.”

Doen jullie trainees na werktijd nog iets samen?
“Je zou zeggen, pittig lastig nu in corona tijd, maar daar werken we gewoon omheen! Na trainingsdagen wordt er zeker geopperd wie er zin hebben in een drankje aan het einde van de dag en wordt er een park (of nu eindelijk weer een terras) uitgekozen. Toen de regelementen echt nog een stuk strenger waren hebben er een paar trainees uit de groep een heuse online Pub Quiz georganiseerd met daarin algemene rondes, maar ook een persoonlijke ronde met vragen aan de trainees, zodat we elkaar beter (en op een net iets andere manier) leerden kennen. Hier en daar wordt er ook gezellig gewandeld in lunchpauzes of zelfs geschilderd in het weekend. Dus, ik durf wel te zeggen dat we na werktijd nog meer dan genoeg gezellige plannen met elkaar ondernemen.”

Welke sollicitatietip heb je?
“Val op! Het maakt niet zo veel uit hoe of met wat, want iedereen heeft iets wat een ander gegarandeerd niet heeft en leg juist daar de focus op (wel natuurlijk relaterend aan de eigenschappen die van je worden gevraagd). In mijn motivatiebrief heb ik geschreven over het feit dat ik al jaren een vechtsporter ben en via die weg meer discipline en doorzettingsvermogen heb vergaard dan via welk van op de universiteit dan ook. Kijk naar wat je hebt geleerd buiten school, werk en de voor de hand liggende dingen om, want juist door buiten die kaders te denken val je op. Dit traineeship gaat om lef hebben, dus heb lef om het anders aan te pakken dan de meeste mensen.”