info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Youssra Lotfi

Trainee Beleid

Na het afronden van mijn studie Bestuurskunde kwam ik er pas echt achter wat mijn drijfveren waren. Een ding was zeker: ik wilde mijzelf op persoonlijk en professioneel vlak nog kunnen door ontwikkelen en ben daarom gericht op zoek gegaan naar traineeships. Als MRA trainee word je verwend met de enorme schaal aan interessante en uitdagende thema’s, die worden opgepakt door meer dan 30 deelnemende overheidsorganisaties (denk bijvoorbeeld aan circulaire economie en mobiliteit). De dynamiek van het samenwerkingsverband prikkelt, stimuleert innovatie en is daarom bij uitstek gebaat bij nieuwe inzichten die wij als MRA trainees bieden. Andersom profiteren wij enorm van het grote netwerk dat er al ligt en doen wij onze best om een bijdrage te leveren aan het onderhouden en stimuleren van dit netwerk.

Momenteel ben ik binnen de gemeente Lelystad werkzaam op de afdeling Beleid. Hier ben ik aangewezen als procesmanager voor de Kadernota Sociaal Domein die voor de komende 4 jaar wordt vastgesteld. De verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen invulling en vertrouwen zijn mij actief gegeven door collega’s. Ik merk dat dit mij veel energie geeft doordat ik mijn eigen keuzes kan maken. Voor mijn volgende opdracht zal ik bijdrage leveren aan duurzaamheidsprojecten bij de gemeente Amsterdam. Iets heel anders en dat is een bewuste keuze geweest.

Dit traineeship biedt mij namelijk de mogelijkheid om mijzelf uit te dagen, onbekende gebieden te verkennen en een grensoverschrijdend netwerk op te bouwen. Dus, wil jij graag als starter bij de overheid aan de slag? Dan raad ik je dit traineeship zeker aan!