info@traineepoolmra.nl

Xia Stevens

Gemeente Lelystad

Xia Stevens is na haar studie psychologie een half jaar op wereldreis gegaan. Weer terug in Amsterdam in zij naar de informatiemiddag van de Traineepool MRA gegaan om te horen wat het traineeship precies inhoudt. Het leek haar de perfecte optie voor iemand als zij, die veel kennis op de universiteit heeft opgedaan, maar nog weinig ervaring in de praktijk heeft.

Wat dragen de trainees bij aan de Metropoolregio Amsterdam?
De trainees zorgen voor veel energie, vernieuwende ideeën en verbinding binnen de MRA.

Kun je iets vertellen over je werkzaamheden als trainee?
Vier dagen in de week werken we bij een van de deelnemende organisaties. Eén dag in de week werken we met alle trainees gezamenlijk aan een opdracht of krijgen we trainingen. Zowel binnen de organisatie als bij de gezamenlijke opdrachten/trainingen is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hele drukke en wat rustigere periodes wisselen elkaar af.

Hoe ervaar je de samenwerking met jouw medetrainees?
Ik kijk altijd erg uit naar de woensdagen (de dagen die we als trainees gezamenlijk aan een opdracht werken). Het geeft me veel energie om met gelijkgestemden aan opdrachten te werken en trainingen te volgen om hierdoor jezelf en elkaar beter te leren kennen.

Waar liggen jouw ambities na dit traineeship?
Mijn laatste detachering wil ik graag bij de GGD in Amsterdam doen. Ik hoop dat dit goed bevalt en dat ik daar kan blijven werken. Uiteindelijk zou ik ook graag een periode in het buitenland willen werken.

Waarom zouden potentiële kandidaten moeten solliciteren?
Ook al solliciteren er veel mensen en lijkt de kans dat je het wordt misschien klein, ik zou het toch proberen, je kunt het zomaar worden! Daarnaast krijg je van elke ronde een rapport, wat heel nuttig is voor jezelf en verdere sollicitaties (bijvoorbeeld een rapport van je persoonlijkheidstest en cognitieve test).

Groups