info@traineepoolmra.nl

Thijs Dekker

Gemeente Amsterdam

Thijs Dekker (29) heeft een master in Transport, Infrastructuur en Logistiek en woont in Amsterdam. De kans om voor verschillende overheidsorganisaties te mogen werken en één dag per week trainingen te krijgen samen met medetrainees, motiveerden hem te solliciteren voor het traineeship MRA. En met succes!

Wat dragen trainees bij aan de metropoolregio Amsterdam?
Trainees stimuleren de samenwerking tussen en binnen gemeentes met unieke perspectieven. Daarnaast zijn het goed opgeleide en reflecterende werkkrachten.

Kun je iets vertellen over je werkzaamheden als trainee?
Op dit moment ben ik secretaris van een aantal  publiek-private samenwerkingsorganen om het evenementen verkeer in Zuidoost in goede banen te leiden. Vanaf mei 2016 ga ik bij de provincie Noord-Holland een advies schrijven over hoe de wegen er over 10 jaar moeten uitzien. Daarnaast besteden alle trainees acht uur aan een gezamenlijk traineepool opdracht: bijvoorbeeld om mensenhandel onder de aandacht te brengen bij baliemedewerkers of hoogopgeleiden starters naar het centrum van Almere en Zaandam te lokken.

In mei 2016 ga je voor het eerst detacheren, heb je al een opdracht gekozen?
Ik ga een advies schrijven aan de gedeputeerde staten van Noord-Holland, omdat het een strategische opdracht is, waar ik me kan verdiepen. Misschien bevalt me dat beter dan het operationele van verkeersmanagement in Amsterdam Zuidoost? Dat weet ik nog niet. Verkeer, vervoer en infrastructuur is in ieder geval de rode draad.

Hoe ervaar je de samenwerking met je medetrainees?
Ik ervaar het als leuk en leerzaam. Dit levert veel reflectie op en andere perspectieven.

Wat maakt het traineeship interessant?
Kijkjes in veel keukens, leuke trainingen en veel reflectie met gelijkgestemden, maken het traineeship interessant.

Wat zijn jouw ambities na het traineeship?
Ik zou graag een baan vervullen in de verkeer, vervoer en infrastructuur-kant. Over 5 jaar zie ik een man die zichzelf heeft verbeterd!

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?
Het is een leuke constructie waar de grote stap van studeren naar werk mooi zacht wordt gemaakt.

 

Groups