info@traineepoolmra.nl

Thijs de Wit

Gemeente Amsterdam

Dit is Thijs de Wit geboren en opgegroeid in de stad waar zijn ouders verknocht aan zijn, Amsterdam. Ook Thijs heeft deze liefde voor de stad ontwikkelt. Zijn startopdracht van het traineeship is dan ook geen verrassing, deze was bij de gemeente Amsterdam.

Kun je iets vertellen over je ervaringen tot nu toe?
Inmiddels werk ik al weer een jaar voor de gemeente Amsterdam. Eerst bij Stad in Balans, daarna bij Ruimte en Duurzaamheid. Veel inwoners vinden de stad te druk. Er zijn te veel toeristen, te veel fietsfiles en te weinig plekken om tot rust te komen. De stad dient volgens hen weer in balans te komen. Ik werkte aan het startdocument, experimenten en allerlei niet te categoriseren dingen. Ik leerde vele facetten van het werken in een ambtelijke organisatie kennen. Alleen hoe werkte de organisatie zelf? Bij Ruimte en Duurzaamheid hield ik me bezig  met de jaarprogramma’s en kwartaalrapportages. Simpel gezegd: wat gaan we doen, en hebben we het ook waargemaakt. Tsja en natuurlijk: hoeveel middelen zijn daarmee gemoeid. Juist het stukje gemeente waar ik echt nog niets vanaf wist.

Waar ga je straks detacheren?
Volgende week ga ik naar Almere. Een stad waar ik mij erg over heb verbaasd sinds de start van het traineeship. Afval wordt afgezogen, bevoorrading geschiedt ondergronds en mensen bouwen massaal hun eigen huis. Een andere wereld, een andere uitdaging. Ik kijk er naar uit. Vooral omdat mijn nieuwe collega’s een geweldig inwerktraject hebben geregeld en ontzettend vriendelijk zijn.

Heb je al een idee wat je na dit traineeship gaat doen?
Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee. Waarschijnlijk zit ik, net als nu, op vrijdagmiddag aan een bureau, met iets te veel lege kopjes koffie voor me. Het zou me niets verbazen wanneer het bureau in een gebouw van de gemeente staat. Collega’s geloven hier in een betere wereld, er is tijd voor een biertje en er zijn genoeg uitdagingen. Maar je weet natuurlijk nooit hoe de dobbelsteen rolt.

Wat wil je potentiële kandidaten meegeven?
Een baan is natuurlijk niet vervelend. Deze baan? Zeker niet. Je krijgt trainingen, hebt jonge enthousiaste collega’s en er gaan vele deuren voor je open. Bovendien bestaat de kans dat er op een onverwachts moment iemand met krullen aan je bureau staat.

Groups