info@traineepoolmra.nl

Steven de Grauw

Gemeente Almere

Steven de Grauw is een enthousiaste en ambitieuze creatieveling. Hij heeft twee masters afgerond, milieueconomie en ontwikkelingsstudies, beide met een focus op stedelijke ontwikkeling. Steven heeft gesolliciteerd op dit traineeship omdat hij samen met bewoners de stad een betere plek wil maken. Om dit te bereiken is de metropoolregio Amsterdam volgens hem de juiste werkplek.

Wat dragen de trainees bij aan de metropoolregio Amsterdam?
Als trainees delen we dat we ons zo snel mogelijk nuttig willen maken. We werken snel, zijn resultaatgericht en durven onconventioneel te zijn in de oplossingen die we aandragen. Ik merk dat dit aanstekelijk werkt binnen de verschillende organisaties die aan de traineepool MRA deelnemen. Met twintig trainees zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat collega’s meer en meer warmlopen voor regionale samenwerking. Dit is de waarde die wij aan de MRA toevoegen.

In mei ga je voor het eerst detacheren, heb je al een opdracht gekozen? Waarom heb je die opdracht gekozen?
Vanaf mei 2016 detacheer ik een half jaar bij OVER-gemeenten (Oostzaan en Wormerland). Daar voer ik twee opdrachten uit. Ik maak een impactanalyse van de nieuwe omgevingswet en ik verzin een manier om als gemeente maatschappelijke initiatieven in wijken te stimuleren en op een goede manier aan elkaar te verbinden. Met deze opdrachten combineer ik verschillende interesses. Ik houd me bezig met ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling maar ook met de nieuwe rol die de overheid aan moet gaan nemen ten opzichte van bewoners en ondernemers.

Weet je al wat je na je traineeship gaat doen?
Wat ik na dit traineeship ga doen ligt nog open. Het lijkt mij goed om ook werkervaring buiten de overheidswereld op te doen. Ik weet in ieder geval dat ik mijn denkkracht, inventiviteit en enthousiasme wil inzetten om positief bij te dragen aan mijn omgeving. Ik ben gelukkig als ik de mensen met wie ik werk inspireer om zichzelf te zijn en als ik anderen in staat stel om hun potentieel optimaal te benutten.

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?
Gebruik het traineeship om te ontdekken wat je talenten zijn! Kom erachter hoe je anderen aanvult. Onderzoek wat maakt dat je ’s ochtends vrolijk uit bed komt. Het traineeship is waarschijnlijk de meest geschikte periode in je loopbaan om vrij te experimenteren met werkwijzen en gedrag. Volgens het boekje werken kan altijd nog. De belangrijkste verwachting die je leidinggevende en traineebegeleider zullen hebben is dat je nieuwe dingen probeert en daarvan leert.

Groups