info@traineepoolmra.nl

Sanneke Hagen

Gemeente Purmerend

Reden om voor het MRA traineeship te solliciteren? Dat zijn er voor Sanneke Hagen (25) uit Gouda meerdere. De combinatie van werken en leren sprak haar vooral aan. Ze zag de kans zichzelf te ontwikkelen, in korte tijd veel ervaring op te doen en te leren van fouten. Sanneke studeerde Psychologie, waarin ze ook haar master in Arbeid en Organisatiepsychologie afrondde. Tijdens haar traineeship werkte ze het eerste jaar bij de gemeente Purmerend. Daar startte ze bij het team P&O en later ging ze aan de slag binnen het Sociaal Domein. In mei 2016 begint ze bij de gemeente Amsterdam.

Wat dragen de trainees bij aan de MRA?
Wij zitten verspreid over acht organisaties binnen de MRA, waardoor we een enorm netwerk met korte lijnen hebben. Daarmee kunnen we makkelijk verbindingen leggen en zo bijdragen aan de regionale samenwerking.

Wat maakt het traineeship leerzaam, leuk en interessant?
Je werkt in drie verschillende organisaties, op diverse gebieden, waarmee je een heel brede ervaring opdoet. Hierdoor leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken, rekening te houden met verschillende belangen en te denken vanuit de regio.

Waar ga je in mei detacheren?
In mei 2016 start ik bij het team Innovatief Vakmanschap van de gemeente Amsterdam. Daar wil ik meer ervaring opdoen in het opzetten en uitvoeren van projecten die zich richten op onderwijs en arbeidsmarkt. Daarnaast vind ik het leuk om naar een grotere gemeente te gaan. Daardoor krijg je met grootschalige vraagstukken te maken. Dat vind ik een mooie kans.

Wat zie jij jezelf na dit traineeship doen?
Dat weet ik nog niet. Ik geniet op dit moment van waar ik mee bezig ben. Ik ben benieuwd wat het komende jaar mij gaat brengen. Daarna zal ik in ieder geval op zoek gaan naar de concrete, uitvoerende vraagstukken.

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?

Geniet ervan! Je krijgt de kans om overal binnen te lopen, mensen alles te vragen en opdrachten op je eigen manier uit te voeren. Mijn advies is vooral om die kansen te grijpen en veel te vragen. Vraag mensen over hun werk te vertellen, of je aan mag sluiten bij een groot overleg, een dagdeel mee mag lopen enz.

Groups