info@traineepoolmra.nl

Robert Heersink

Gemeente Almere

Dit is Robert Heersink (26) en hij is het afgelopen jaar werkzaam geweest bij de gemeente Almere. Robert heeft het eerste half jaar van zijn traineeship voor twee afdelingen gewerkt, concern financiën en de afdeling control bedrijfsvoering. Met een achtergrond in fysiotherapie maakte het werken voor deze afdelingen uitdagend, maar zeer leerzaam. Hij houd van uitdagingen en de kans om nieuwe dingen te leren. Dat is gelijk één van Robert zijn grootste motivaties geweest om te solliciteren voor het traineeship!  

Kun je iets vertellen over je ervaringen tot nu toe?
Ik heb het geluk gehad op twee afdelingen gewerkt te hebben, waarbij ik advies heb leren geven aan het bestuur en mij inhoudelijk en technisch met vragen heb kunnen bemoeien. Vanuit de fysiotherapie heb ik het belang van doorvragen en het ophelderen van wensen mee gekregen. Vaardigheden die van groot belang zijn gebleken bij het uitwerken van vraagstukken met een politiek karakter of grote gevolgen. Deze vaardigheden heb ik in kunnen zetten voor mijn opdrachten waarbij afstemming van groot belang is geweest. Ik ben betrokken geweest bij het opstellen van een kadernota lokale heffingen, ontvlechting van overhead voor de nieuwe bbv regelgeving en een ict 0 meting. Stuk voor stuk uitdagende opdrachten, waarbij ik kennis heb gemaakt met de wet en regelgeving voor gemeenten en de verschillende belangen binnen de organisatie. Dit heeft mij zo aangesproken dat ik voor mijn eerste detachering gezocht heb naar een plaats waarbij mee kan denken over besluitvorming, interne processen en vanuit gemeenschappelijk belang processen stroomlijnen. Het aankomende half jaar zal ik in Lelystad helpen bij het opstellen van een communicatieplan en een voorstel voor het gebruik en opslag van data. De gemeente Lelystad heeft de ambitie om door middel van het gebruik van een informatie gestuurd scenario model beleid gericht toe te kunnen passen.

Heb je al een idee wat je na het traineeship zou willen doen?
Ik zou mijn laatste detachering graag nog meer op de ondersteuning van de politieke besluitvorming willen spitsen. Ik denk dat mijn ideale plek hiervoor bij een griffie zou zijn.
Ik heb nog geen duidelijke beeld voor ogen op wat voor functie ik uiteindelijk zou willen eindigen. Ik heb wel gemerkt dat ik het leuk vind om met actuele problemen en politieke vraagstukken bezig te zijn. Een rol als raadsondersteuner of bestuursondersteuner spreekt mij erg aan.

Zou je dit traineeship anderen aanraden?
Ik ben zelf erg blij met mijn beslissing om deel te nemen aan het traineeship. Ik kom op plekken waarvan ik nooit gedacht had te komen en ontmoet interessante mensen. De zelfontwikkeling die ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt had ik van tevoren nooit verwacht.
Ik kan iedereen met brede interesses en gezonde nieuwsgierigheid dit traineeship aanraden. Het heeft mij in ieder geval een interessante doorkijk gegeven in de politiek en overheid.

Groups