info@traineepoolmra.nl

Richard Drewes

Provincie Noord Holland

Dit is Richard Drewes (28), gestart als trainee bij de provincie Noord-Holland. Aan de Hogeschool Utrecht heeft hij Ruimtelijke Ordening en Planologie gestudeerd, met een nadruk op verkeerskundige vakken. Het mooie van dit traineeship vindt hij de mogelijkheid om bij verschillende overheidslagen ervaring op te kunnen doen.

Kun je iets vertellen over jouw startopdracht?
Ik werkte bij de provincie Noord-Holland in een projectomgeving als trainee omgevingsmanager. In het team waar ik deel van uitmaakte worden bruggen vervangen en onderhouden. Als omgevingsmanager ben je intensief in gesprek met betrokken bewoners, bedrijven, andere overheden en marktpartijen die het daadwerkelijke vervangen van een brug gaan uitvoeren. Een ontzettend afwisselende omgeving met veel verschillende werkzaamheden.

In mei ga je voor het eerst detacheren, heb je al een opdracht gekozen? Waarom heb je die opdracht gekozen?
In mei start ik bij de gemeente Amsterdam, waar ik me ga richten op verkeersregelscenario’s. Hier heb ik onder meer voor gekozen vanwege mijn interesse in samenhang van (weg)infrastructuur. Waar je als omgevingsmanager ook veel op procesniveau aan het werk bent verwacht ik in deze opdracht mijn inhoudelijke kennis nog meer te kunnen ontwikkelen.

Wat maakt het traineeship leerzaam/ leuk/ interessant?
Het mooie van dit traineeship is dat je (naast je reguliere werk) met hele verschillende trainees, met allemaal hun eigen kennis- en werkvelden aan de slag gaat in gezamenlijke opdrachten en persoonlijke ontwikkeling. Het is een open groep met de insteek dat we onszelf willen ontwikkelen en beter willen worden in wat we doen. Zo wordt gestimuleerd dat je juist taken oppakt die buiten je comfort-zone liggen. Het tempo in je ontwikkeling ligt op deze manier constant hoog.

Waarom zouden potentiële trainees moeten solliciteren?
Als je graag wilt werken bij een overheidsorganisatie is dit traineeship wat mij betreft de ideale kans. Je kunt kennis maken met diverse overheidslagen, ook diegene waar je nog geen goed beeld van hebt. Je krijgt veel ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Je vervolgopdrachten kun je grotendeels zelf inrichten, ook als dit niet direct aansluit bij je kennisveld.

 

 

Groups