info@traineepoolmra.nl

Moniek Daggenvoorde

Stadsregio Amsterdam

Dit is Moniek Daggenvoorde (26), trainee bij de Stadsregio Amsterdam en vanaf mei 2016 gedetacheerd bij Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Almere. Ze is opgegroeid in Schalkhaar en na haar studietijd in Groningen, waar ze naast haar studie Planologie ook actief betrokken is geweest bij de faculteit en diverse malen naar het buitenland is geweest, is ze in Amsterdam beland. Na haar afstuderen was ze aan het reizen door Zuid-Amerika toen dit traineeship haar aandacht trok. “Ik vond dit een kans die ik absoluut niet mocht laten liggen en heb nog tijdens mijn reis gesolliciteerd.”

Kun je iets vertellen over jouw startopdracht?
Bij de Stadsregio Amsterdam ging ik aan de slag met een strategische visie op Verkeer & Vervoer voor de hele regio. Ik vond de Stadsregio Amsterdam een erg leuke plek door de goede sfeer, de energie in de organisatie en de afwisseling in het werk. Organiseren, het afwegen van verschillende (bestuurlijke) belangen, coördineren, plannen, brainstormen: het hoorde er allemaal bij. Het unieke aan deze plek is dat ik heb geleerd om niet alleen vanuit verschillende sectoren naar beleid te kijken, maar om bij het ontwikkelen van beleid ook perspectieven van verschillende (deel)regio’s mee te nemen. Je kijkt dus over de grenzen van gemeenten heen.

Wat maakt het traineeship leerzaam en interessant?
Wat het traineeship voor mij zo leerzaam maakt, is de focus op je persoonlijke ontwikkeling. Je leert ontzettend veel over jezelf, je collega’s en de verscheidenheid aan gedragsvormen, welke je weer kunt inzetten om je doel te bereiken.

Daarnaast is het traineeship een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties. Je krijgt de kans om te ontdekken welke organisatie bij je past door bij verschillende organisaties mee te draaien, een dagje langs te gaan en/of de sfeer te proeven.

Weet je al wat je na je traineeship gaat doen?
Het ruimtelijk domein blijft voor mij interessant, wat natuurlijk niet gek is na mijn studie Planologie. Tegelijkertijd vind ik de bestuurlijke dynamiek van de overheid ook erg leuk. Ik zou dan ook graag in de publieke sector aan de slag blijven. Het belangrijkst vind ik dat ik mij kan blijven ontwikkelen in een inspirerende omgeving met een goede sfeer.

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?
Het traineeship kent een zware selectieprocedure, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Uiteindelijk gaat het erom dat je in jezelf gelooft en reflecteert op je sterke en minder sterke kanten. Focus je vooral op dingen waar je goed in bent. Dit kan een vakgebied zijn waar je passie voor hebt, maar ook bepaalde vaardigheden kunnen voor jou onderscheidend zijn. De beste voorbereiding op je sollicitatie is om precies te weten waar jij goed in bent. Succes!

Groups