info@traineepoolmra.nl

Menno Mestrum

Gemeente Purmerend

Menno Mestrum (25) heeft van jongs af aan al veel interesse voor techniek. Met de schroevendraaiers in de hand waren weinig apparaten veilig voor de gedachte 'Hoe werkt dit?'. Na het volgen van de studie Integrale Veiligheidskunde op Hogeschool Utrecht is hij na zijn stage blijven hangen bij de gemeente Almere. Daar werd hij getipt door zijn teammanager over de Traineepool MRA. In Almere kwam hij in contact met oud-trainees die inmiddels een baan hadden gekregen. De verhalen van de oud-trainees waren voor hem voldoende reden om te solliciteren op een traineeplek bij de Traineepool MRA.

Wat dragen de trainees bij aan de Metropoolregio Amsterdam?
Als trainees leveren wij een actieve bijdrage aan de regionale samenwerking. Waarom? Wij bouwen tijdens onze traineeshi
ps een netwerk op en brengen mensen uit ons eigen netwerk en dat van anderen met elkaar in verbinding. Voor de organisaties is het eenvoudig om via ons in contact te komen met gemeenten met dezelfde uitdagingen.

Wat maakt het traineeship leerzaam/ leuk/ interessant?
Als trainee ervaar ik een bijzondere positie in de organisatie. Je krijgt de gelegenheid om in de hele organisatie rond te snuffelen en vragen te stellen. Vragen stellen wordt eigenlijk ook een beetje van je verwacht. Als nieuwkomer heb je vaak een neutrale kijk op processen en werkwijzen. Het stellen van de “waarom-vraag” leverde mij een hoop interessante gesprekken en contacten op.

Kun je iets vertellen over jouw werkzaamheden als trainee?
Het eerste jaar van mijn traineeship werkte ik als Junior Beleidsadviseur Informatiebeveiliging bij gemeente Purmerend. Ik heb mij onder andere beziggehouden met het verbeteren van de informatiebeveiliging, het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en het testen van nieuwe systemen. Hierdoor ben ik door de hele organisatie heen betrokken geweest bij verschillende ICT-gerelateerde projecten. Met als klap op de vuurpijl een bewustwordingspresentatie aan de gemeenteraad.

Waar liggen jouw ambities na dit traineeship?
De overheid biedt voldoende mogelijkheden voor een leuke en afwisselende carrière. Waar ik mij over verbaasde was de grote diversiteit aan werkzaamheden bij een gemeente. Maar ik laat mij verrassen, wie weet wat de komende jaren op mijn pad komt. Zolang ik plezier heb in mijn werk en voldoende afwisseling in de werkzaamheden, gaat het helemaal goed komen.

Waarom zouden potentiële trainees moeten solliciteren?
Het volgen van een traineeship is een unieke kans. Een ervaring die begint vanaf het moment dat je de sollicitatiebrief verstuurt. In elke stap die je zet in het sollicitatieproces leer je weer nieuwe dingen over jezelf. Als je dit traineeship mag doen, heb je aan persoonlijke ontwikkeling geen gebrek. Mocht je niet zo ver komen dan zijn alle ervaringen en kennis die je hebt opgedaan met de sollicitatieprocedure erg handig. Deze kennis kan je weer inzetten bij een nieuwe sollicitatie. Pak deze kans, je wordt er alleen maar beter van!

Groups