info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Maurik van Hal

Trainee Metropoolregio Amsterdam en adviseur Expertise Milieu & Duurzaamheid bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Na het behalen van de master biomedische wetenschappen wil ik mij graag inzetten voor maatschappelijke vraagstukken met impact, een gezond klimaat en een duurzame leefomgeving. De betrokken organisaties van de MRA bieden de kans om je daarvoor in te zetten. Ik heb daarom gekozen voor de Traineepool MRA en gesolliciteerd op de startopdracht van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG). Ik ben hier zeer enthousiast ontvangen door behulpzame collega’s. Bij de OD NZKG breng ik het domein water in beeld. Ik geef advies aan de OD NZKG over hoe de uitvoering van de (afval)watertaken verbeterd kan worden en het netwerk verder kan worden versterkt. Hiervoor spreek ik met medewerkers van de OD NZKG en stakeholders, zoals Waterschappen, gemeenten en provincie Noord-Holland.

Daarnaast neem ik deel aan projecten over overstromingsrisico’s en klimaatbestendigheid. De training van de Traineepool MRA zorgen ervoor dat je bewust wordt van je eigen kracht en je manier van handelen. Daarnaast ontwikkel je met ruimte voor vallen en opstaan een set aan vaardigheden voor de rest van je carrière. Dit alles gecombineerd met poolopdrachten, werkbezoeken en een groep gezellige en gemotiveerde medetrainees maakt het werk erg uitdagend en divers.