info@traineepoolmra.nl

Mascha Lemmers

Mascha Lemmers
Gemeente Zaanstad

Ervaringen Pool 1 Metropoolregio Amsterdam

“Ik heb het traineeship als zeer waardevol ervaren. Het bied je de kans om in een veilige omgeving, samen met andere trainees, te starten met je werkzame leven binnen een gemeente.

Het samenwerken met mijn mede-trainees heb ik als zeer leerzaam ervaren. Omdat je tijdens de poolopdrachten zeer intensief met elkaar samenwerkt, leer je elkaar goed kennen en leer je om te gaan met verschillende manieren van werken. De een is veel meer gericht op de inhoud en de ander veel meer op het proces. Je leert elkaars kwaliteiten kennen en je leert ze ook te benutten.”

Hoe heeft het traineeship jou geholpen met de volgende stap in jouw carrière? Wat neem je mee aan kennis en vaardigheden?
“Doordat ik mijn laatste detachering deed op een plek waar ik de mogelijkheid had om te blijven kon ik de mensen waar ik mee samenwerktte leren kennen en bewijzen waar ik goed in was. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een baan, waar ik heel erg blij mee ben”.

Wat zou je nieuwe potentiële trainees willen meegeven?
“Solliciteer voor de regionale traineepool MRA, omdat het een goede start is van je carriere en het je tegelijkertijd de mogelijheden bied om op verschillende plekken binnen de gemeente een kijkje te nemen. Je hebt twee jaar de tijd om te bedenken en te ervaren waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt”.

Groups