info@traineepoolmra.nl

Lotte van den Akker

Gemeente Almere

Lotte van den Akker (25) komt uit Leiden. Zij heeft Criminologie gestudeerd en een master in Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving. De combinatie van de inhoud van de traineeshipvacature én de mogelijkheid om aan haar persoonlijke ontwikkeling te werken maakten het traineeship erg aantrekkelijk voor haar! 

Wat zijn jouw ervaringen tot nu toe?
Ik heb in mijn eerste jaar bij de gemeente Almere gewerkt op de afdeling Kabinet & Veiligheid. Hier heb ik mij bezig gehouden met de aanpak van radicalisering, de aanpak van woninginbraken en het verloop van de jaarwisseling. Een veelzijdig takenpakket waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Ik heb veel eigen verantwoordelijkheid gekregen waardoor ik heel zelfstandig heb leren werken en kon laten zien wat ik kan. In de vacature stond dat ik geen 9 tot 5 mentaliteit moest hebben voor deze baan, en dat was helemaal waar. De ene avond stond ik op straat met de ‘BuurTent’ om voorlichting te geven over woninginbraken aan bewoners en dan weer zat ik om tafel met alle Almeerse moskeebesturen. Echt een goede combinatie van bureauwerk en met de voeten in de klei!

Wat dit traineeship zo leuk maakt is dat het zo veelzijdig is. Enerzijds heb je een eigen opdracht voor je eigen organisatie, anderzijds doe je samen met je medetrainees opdrachten met een regionaal karakter. Ook wordt er veel aandacht besteed aan zelfontwikkeling. We krijgen meerdere trainingen om verschillende vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om jezelf te leren kennen en je valkuilen en krachten te ontdekken. 

Wat zie jij jezelf na dit traineeship doen?
Door dit traineeship heb ik ontdekt dat ik het echt leuk vind om bij de overheid te werken. Het stoffige imago wat ambtenaren hebben geldt echt niet overal. Ik zou heel graag verder willen op het gebied van veiligheid en bestuursadvisering. Dit kan heel hectisch zijn, waardoor je snel moet reageren zonder fouten te maken en dat maakt het juist heel interessant. Soms kun je ’s ochtends niet voorspellen hoe de rest van je dag er uit gaat zien!

Waarom zouden potentiële trainees moeten solliciteren?
Je zou moeten solliciteren voor het traineeship van de MRA als je nog niet zo goed weet wat je leuk vindt. Je krijgt de kans om op veel verschillende plekken te kijken en je bezig te houden met allerlei verschillende onderwerpen. Omdat je trainee bent kun je overal wel een kijkje achter de schermen krijgen als je een beetje assertief bent. Daarnaast leer je veel over jezelf en wat jij te bieden hebt!

 

Location Groups