info@traineepoolmra.nl

Julius Betist

Stadregio Amsterdam

Julius is geboren en getogen in Purmerend, in een Amsterdams nest. Van kinds af aan was hij ‘all over the place’: hij snapt de grote stad, hij snapt de groeisteden; hij ziet hun verschillen en hij ziet daarom de kansen! Julius is afgestudeerd in Communicatie en Politicologie, en is  daarnaast al jaren actief in de lokale voedseleconomie. De keuze voor dit traineeship was simpel: werken met een regionaal perspectief is zijn inziens het beste startpunt voor de moderne ambtenaar. Wij weten als geen ander dat de dynamiek van de samenleving niet stopt bij de stadsgrens. Bovendien is het economisch domein constant en veel in beweging!

Waarom denk je dat jij het uiteindelijk geworden bent?
Mijn enthousiasme en bewustzijn van de regionale ontwikkelingskansen. Ik zat al te stuiteren om aan de slag te gaan tijdens mijn sollicitatie, en dat werkte aanstekelijk, denk ik.

Kun je iets vertellen over je werkzaamheden als trainee?
In mijn eerste jaar ging ik aan de slag met de vernieuwing van het regionale detailhandelsbeleid en hielp ik bij de economische samenwerking in onze regio. En tussendoor nog allerlei korte projecten. Ontzettend afwisselend en leerzaam. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, want iedereen vindt een trainee leuk!

In mei ga je voor het eerst detacheren, heb je al een opdracht gekozen
Ik ga aan de slag met het formuleren van de bestuurlijk toekomst van de MRA: Hoe wordt onze regio straks bestuurd? En wie doet dat? Het is een onbekend terrein voor iedereen, dus dat prikkelt de politicoloog in mij zeker!

Wat zie jij jezelf na dit traineeship doen?
Ik weet het nog niet precies, maar zo dichtbij het vuur als dat ik nu zit vind ik geweldig. De regionale (economische) samenwerking groeit nu gestaag, dus daar kan ik nog een hoop doen!

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?
Daag jezelf uit en kies bewust voor een functie. Vraag jezelf af wat jij wilt leren en wat jou onderscheidt van die honderden andere kandidaten. Zorg ervoor dat jij weet waar de kansen voor de MRA liggen, en hoe jij dat gaat oplossen.