info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Fanny Verkuijlen

Moederorganisatie: Gemeente Zaanstad
Detachering 1 Gemeente Amsterdam

Fanny Verkuijlen is vernoemd naar de Vliegende Huisvrouw; Fanny Blankers-Koen. Zo hard rennen kan zij (nog) niet en een olympische medaille heeft ze ook niet in huis, maar met veel passie werken aan het vooruit brengen van onze maatschappij doet zij wel!

Wat maakt het MRA traineeship voor jou zo interessant?
Als MRA trainee kan ik op mijn pc hemel en aarde bewegen, zie ik gouden bergen vanuit een raam op de zoveelste verdieping en luister ik gretig naar de discussies van collega’s om me heen. Kortom, er gebeurt veel op kantoor en ik zit niet stil achter mijn bureau. Maar dat bureau is niet de leefwereld van de MRA inwoners. Die leefwereld is gelukkig buiten! Achter dat raam, daar wonen de mensen en zij maken een stad en met hen bouw ik aan een goede toekomst. Werken voor een gemeente is, letterlijk, werken voor de maatschappij.

Iets wezenlijks bijdrage doe ik op vele niveaus. Van projecten waarbij we zonnepanelen op de daken van huizen stimuleren tot visionair nadenken over hoe de bebouwing langs het Noordzeekanaal er over 15 jaar uit moet zien. Van een spreekuur bij de GGD voor jongeren tot het vragen van aandacht voor mensenhandel in samenwerking met de Nationaal Rapporteur Mensenhandel.

Als MRA trainee heb ik de luxe positie om met mijn koopwaar (die *ahum* frisse blik..) iedere markt op te gaan en bij elke afdeling welkom te zijn. Geen dag is hetzelfde en overal ligt een kans. Ik grijp degene die ik wil, met initiatief nemen en durven vragen geef ik zo een kick-start aan mijn carrière.

Heb je al een idee wat je na dit traineeship zou willen doen?
Na deze periode wil ik me blijven inzetten voor de mens en ons milieu. Onze wereld, dat zijn we samen en ik denk dat we zorg moeten dragen voor behoud van deze wereld. Via al onze systemen, natuurlijk of technologisch, staan we met elkaar in verbinding en daarom geloof ik dat we ook alleen door samen werken verder kunnen komen.

Gezondheid van onszelf en van onze natuur zijn de thema’s die mij het meeste aanspreken. Thema’s die geen grenzen hebben, net zoals ik in mijn werk ook geen grenzen zie.

Zou je een ander aanraden om te solliciteren?
Jazeker! Tenminste, als je je herkent in de volgende zin: ik wil graag hard werken aan ontzettend diverse vakgebieden en in verschillende steden, mezelf uitdagen om buiten mijn comfortzone te stappen en met een groep jonge enthousiastelingen twee jaar lang ervoor te gaan. Zet hem op en wees jezelf!