info@traineepoolmra.nl

Ciske Veltkamp

Ciske Veltkamp
Gemeente Almere

Ervaringen Pool 1 Metropoolregio Amsterdam

“De traineeperiode was voor mij de ideale carrièrestart. Ik heb volop kansen gekregen om me te bewijzen, zonder dat het een probleem was als er soms iets niet goed ging. Hierbij heb ik vooral veel over mezelf geleerd, zoals waar ik goed in ben, hoe ik het fijnst samenwerk en in wat voor functie ik het meest tot mijn recht kom. Daarnaast krijg je als trainee een spoedcursus multitasken en prioriteren, doordat je voortdurend overladen wordt met leuke, interessante klussen voor verschillende opdrachtgevers.

Het meest uitdagend waren de poolopdrachten, waarin je een aantal maanden met de hele groep trainees voor een gave, zelfgekozen opdrachtgever aan de slag gaat. In tegenstelling tot in je werk voor de gemeente, heb je hierbij vanaf het begin de vrijheid om dingen zo aan te pakken als jij en de rest van de groep goeddunkt. Door het opzoeken van je grenzen ga je soms hard op je bek, maar daarna krijg je gewoon weer een kans om het beter te doen.

Het allerleukste maar ook het lastigste vond ik de samenwerking met de andere trainees. Door de intensieve samenwerking ontstaan er uiteindelijk altijd spanningen. Tegelijkertijd zorgt het nauwe contact er echter voor dat je een bijzondere, enorm hechte band opbouwt, die verder wordt versterkt door veel borrels en gezelligheid.

Al met al ben ik door het traineeship in veel situaties terechtgekomen, die ik anders pas over vele jaren had meegemaakt. Hierdoor heb ik de eerste treden van de arbeidsladder met meerdere tegelijk kunnen nemen, met een hele mooie baan als resultaat.

Toekomstige trainees zou ik aan willen raden om de geboden mogelijkheden ten volle te benutten. Alle energie die je in het traineeship stopt, krijg je namelijk weer dubbel terug in de vorm van leerervaringen en gezelligheid.”

Groups