info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Chantal de Leeuw van Weenen

Moederorganisatie: Gemeente Zaanstad
Detachering 1 Gemeente Amsterdam

Chantal de Leeuw van Weenen (26) heeft in Tilburg haar bachelor in International Business behaald en een master in Strategic Management. Na haar studie wilde Chantal graag iets doen wat maatschappelijk relevant is, maar wat? Haar oog viel op het MRA traineeship. Een mooie kans om te ontdekken wat echt bij haar past. Het traineeship biedt de kans om bij verschillende overheidsorganisaties, verschillende functies en opdrachten uit te voeren. Na een uitgebreide selectieprocedure, kreeg ze het blijde nieuws dat ze de nieuwe trainee was!

Wat dragen de trainees volgens jou bij aan de Metropoolregio Amsterdam?
De trainees zorgen voor verbinding. Doordat we allemaal bij verschillende organisaties en afdelingen werken is het makkelijk om via elkaar contact te krijgen met de andere organisaties. Daarnaast hebben onze poolopdrachten ook altijd een regionaal thema, waardoor de resultaten niet alleen relevant zijn voor onze eigen organisatie, maar voor de hele MRA. Dat we met veel verschillende studieachtergronden naar dezelfde maatschappelijke problemen kijken, levert ook zeker een meerwaarde!

Wat maakt het traineeship leerzaam, leuk en interessant?
Wat ik zo leuk en leerzaam aan het traineeship vind, is de enorme afwisseling. Het normale werk op mijn werkplek, wat al heel gevarieerd is, de poolopdrachten die telkens een ander maatschappelijk en regionaal thema aanpakken, de interessante trainingen, en de sociale activiteiten met de andere trainees. Hierdoor leer je heel veel verschillende kanten van werken bij de overheid kennen.

Heb je al een idee wat je na het traineeship zou willen doen?
Ik heb eigenlijk nog geen goed beeld van wat ik na mijn traineeship wil gaan doen. Het werken voor de overheid bevalt me tot nu toe heel goed. Ik denk dat ik na 2 jaar traineeship een goed beeld heb van wat bij me past en wat ik leuk vind. Ik wil sowieso in de (semi-) publieke sector blijven werken.

Waarom zouden potentiële trainees moeten solliciteren?
Het traineeship is de beste mogelijkheid om je carrière te starten! Je kunt je niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook heel erg op persoonlijk vlak ontwikkelen. Hierin word je ondersteund door de interessante trainingen die aangeboden worden. Daarnaast is het ook uniek dat je in 2 jaar bij 3 verschillende organisaties op verschillende werkvelden kunt gaan werken. Zo krijg je een goed beeld van wat werken voor de overheid inhoudt. En het is ook supergezellig om onderdeel uit te maken van een traineepool