info@traineepoolmra.nl

Amanda van der Kamp

Gemeente Almere/ projectsecretaris gebiedsgericht werken

Amanda van der Kamp (26) is geboren en opgegroeid in Meppel. Na de middelbare school is zij in Groningen Sociologie gaan studeren en heeft na haar bachelor een master gedaan in bestuurskunde aan de VU in Amsterdam. Tijdens het schrijven van haar scriptie zag zij het MRA traineeship voorbij komen.  Ze heeft de informatiemiddag bezocht en zag het traineeship als een mooie kans om te ontdekken wat bij haar past, zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen. Ondanks de scriptie-stress besloot zij te solliciteren, en met succes!

Kun je iets vertellen over je startopdracht?
Ik ben in mei 2015 gestart bij de gemeente Almere bij de dienst Stadsbeheer als projectsecretaris vraaggericht/gebiedsgericht werken. Binnen deze opdracht en functie stond het gebiedsgericht werken voor stadsbeheer centraal. Stadsbeheer had 6 vraagstukken/casussen benoemd om het gebiedsgericht werken meer inbedding in de organisatie te laten krijgen; wat betekent vraaggericht werken? Wat vraagt dit van medewerkers en welke bestuurlijke uitdagingen doen zich hierbij voor? Het gebiedsgericht en vraaggericht werken moet zorgen om de best mogelijke oplossingen voor vraagstukken te realiseren; voor bewoners, ondernemers en de gemeentelijke organisatie. Het leuke en uitdagende aan deze opdracht was het ‘vraaggericht werken’ goed te laten landen in de organisatie en de praktijk.

Wat maakt het traineeship leerzaam, leuk en interessant?
De ruimte en focus op persoonlijke ontwikkeling en groei maakt het traineeship erg interessant en leuk. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te detacheren, hierdoor kan je op verschillende plekken ervaring opdoen. Je kunt een werkveld ontdekken waar je anders niet zo snel terecht zou zijn gekomen.

Op dit moment ben ik net begonnen aan de eerste detachering. Het is leuk om vooraf aan de detachering goed na te denken over wat je nog wilt leren en verder wilt ontwikkelen. Je detachering kan daarmee ook een vervolgstap zijn in je persoonlijke ontwikkeling.

Wat zie jij jezelf na dit traineeship doen?
Werken binnen de non-profit sector en daarbinnen de gemeente ligt mij goed en ik voel mij er thuis. Het werk heeft voor mij meer betekenis en het geeft het gevoel dat je een stad/leefomgeving verbetert. Daarnaast is het leuk om resultaten te zien waar je mede aan gewerkt hebt. 

Ik weet nog niet goed wat ik mezelf precies zie doen na dit traineeship. Op dit moment vind ik het werk dat ik doe ontzettend leuk en ik hoop nog veel te leren!

Waarom zouden potentiële trainees moeten solliciteren?
Als trainee heb je een bijzondere positie. Je krijgt de kans om bij veel leuke projecten aan te sluiten en leert ontzettend veel mensen kennen. Je kan je professioneel ontwikkelen door op verschillende gebieden ervaring op te doen. Op die manier kom je er ook achter waar jouw passie ligt en wat bij je past. Daarnaast krijg je nuttige trainingen en werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Groups