info@traineepoolmra.nl

Alison Jenkins

Gemeente Zaanstad/ kennis en expertise

Alison Jenkins (29) is MRA trainee bij de gemeente Zaanstad. Na een bachelor in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht knijpt ze er twee jaar tussenuit om te werken en vervolgens te reizen door het Midden Oosten en delen van Azië. Daarna heeft ze de knoop doorgehakt om te switchen van studierichting en kiest voor de master Urban Environmental Management aan de Universiteit van Wageningen. Een goede keuze, want ze heeft tijdens deze studie gemerkt dat ze zich het liefst bezig houdt met maatschappelijke vraagstukken gerelateerd aan het stedelijk gebied. Het MRA traineeship biedt de mogelijkheid deze interesse verder te verkennen vanuit verschillende rollen, schaalniveaus en organisaties.

Wat dragen de trainees bij aan de Metropoolregio Amsterdam?
Als MRA trainee draag je bij aan het maken van verbindingen die gemeente overstijgend zijn. Door ook buiten de gemeente grenzen te kijken, creëert een MRA trainee de mogelijkheid voor het inbrengen van nieuwe inzichten, netwerken en samenwerkingsverbanden. Ook houden ze zich naast het werk bij de eigen organisatie bezig met MRA opgaven die door diverse (werk/studie) achtergronden op integrale wijze worden benaderd.

Wat maakt het traineeship nou zo leerzaam, leuk en interessant?
De traineepool is echt een geweldige leergroep. Je helpt elkaar bewust te worden van gedrag, omgang en manier van denken, wat ontzettend belangrijk is om te groeien als persoon. Tegelijkertijd krijg je trainingen om jouw vaardigheden op allerlei vlakken te verbeteren en krijg je de ruimte om nieuwe dingen te proberen. Al het geleerde kun je vervolgens weer inzetten op de werkvloer om de organisatie ook een stap verder te helpen.

Wat zie jij jezelf na dit traineeship doen?
Ik kan nu nog niet goed zeggen wat ik mezelf na het traineeship zie doen. Op dit moment ben ik op verschillende plekken vooral aan het ontdekken wat bij me past. Het is mij wel duidelijk geworden dat ik mezelf in de toekomst in ieder geval met mensen zie samenwerken, want ik haal erg veel plezier uit verbindingen leggen en mensen inspireren.

Wat voor advies zou je potentiële trainees willen meegeven?

Blijf openstaan voor nieuwe dingen en commentaar. Geef jezelf en anderen de ruimte en het geduld om te oefenen en te experimenteren. Probeer tijdig hulp te vragen en grenzen aan te geven. Behoud je humor en plezier en maak er een geweldige tijd van!

Location Groups