info@traineepoolmra.nl
TRAINEEPOOL MRA

Lana Garrels

Trainee Klimaatadaptatie

In juli 2017 studeerde ik af in de master Disaster Risk Management and Climate Change Adaptation in Lund, Sweden. Tijdens deze studie heb ik enkele maanden stagegelopen bij de Verenigde Naties in Genève waarbij ik me ervan bewust ben geworden dat ik bij de lokale overheid aan de slag wil. Bij de lokale overheid kan je echt iets doen. Ik vind mensgerichtheid erg belangrijk in mijn werk en daarom ben ik blij als trainee klimaatadaptatie bij de gemeente Zaanstad.

Bij de gemeente Zaanstad houd ik me bezig met de strategische opgave klimaatadaptatie waarbij mijn collega’s en ik continu bekijken hoe wij de stad zo goed mogelijk kunnen inrichten en beschermen tegen Nederlands klimaatrisico’s als droogte, wateroverlast, hittestress en waterveiligheid. Hierbij is vooral de samenwerking tussen verschillende partijen, zoals het waterschap, de provincie, de gemeente, ondernemers en inwoners belangrijk. Het werk is erg afwisselend en veelzijdig. Het heeft raakvlakken met onder andere gezondheid, veiligheid, openbare ruimte, wonen en kansengelijkheid. Zo leer ik veel van verschillende vakgebieden en bouw een groot netwerk op.

Een ander tof aspect aan het MRA traineeship is dat wij samen werken aan opgaven in de Metropoolregio en het werken bij de overheid verkennen. Dit is niet alleen leerzaam en interessant maar ook heel gezellig. Ik ben blij onderdeel van deze leuke groep te zijn.